Τεράστιος και Ευρωπαίος ο ΑΡΗΣ ‘’πάτησε’’ την Rangers και πήρε τεράστια νικη

  • Ο ΑΡΗΣ πλέον τρέχει με μια ταχύτητα που δεν προλαβαίνουμε τη μια ιστορική στιγμή του μετά την άλλη!                                      

Δεκατη ιστορική χρυσή σελίδα στην 93χρονη ιστορία του σε διάστημα μόλις ενός χρόνου.

Απόψε έκανε σπουδαία εμφάνιση και πήρε πανηγυρικά μια τεράστια ιστορική νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο του Europa League αφού νίκησε την Rangers Σκωτίας με 2-1

Παρουσιάζοντας ξανά το ίδιο εκπληκτικά καλό πρόσωπο της, η ομάδα του Aleksey Shpilevski μετέτρεψε ένα δύσκολο αγώνα κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται στην 30η θέση της κατάταξης της UEFA (Ο ΑΡΗΣ στην 293η ) και με αξία ποδοσφαιριστών τα €105 εκ. (Ο ΑΡΗΣ €17 εκ), σε ένα αγώνα στα μέτρα της και πήρε πανάξια τη νίκη.

Οι Πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στον αγώνα από τη μία θέλοντας να ελέγξουν το ρυθμό και από την άλλη να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα απελευθέρωνε τους ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevsky.

Τα γκολ ήλθε στο 10′ λεπτό από τον Moussounda με κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Bengtsson  και ο φωτεινός πίνακας έγραψε 1-0. Πρώτο ιστορικό γκολ σε φάση ομίλων στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, γκολ που πανηγύρισε έξαλλα ο κόσμος του ΑΡΗ.

Η Rangers προσπάθησε να απειλήσει και πέτυχε ένα γκολ στο 21′ λεπτό που ακυρώθηκε όμως ως offside με υπόδειξη του βοηθού και επιβεβαίωση του VAR μετά από 2′ λεπτά αφού η φάση ήταν οριακή.

Οι Πρωταθλητές συνέχισαν να  προσέχουν την άμυνα τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν όταν έβρισκαν χώρους.

Κάπως έτσι συνέχισε το υπόλοιπο του ημιχρόνου με το 1-0 υπέρ του ΑΡΗ να παραμένει μέχρι το τελος του.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου η Rangers έβαλε ακόμα πιο πολύ πίεση μπροστά αλλά  ο ΑΡΗΣ δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν κίνδυνοι μπροστά από την εστία του Vana Alves. Αντιθέτως έβρισκε χώρους μπροστά και έβγαινε σε αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές κατάφερε να πετύχει το 2-0 με τον Babicka στο 59′ λεπτό με προβολή μπροστά από τον Butland μετά από συρτή σέντρα ακριβείας του Bengtsson.

Το γήπεδο τρελάθηκε από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών των Πρωταθλητών.

Η Rangers μη έχοντας άλλη επιλογή έγινε ακόμα πιο πιεστική ρισκάροντας πίσω και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Sima εντός περιοχής στο 70′ λεπτό.

Η Rangers συνέχισε να γυροφερνει την περιοχή του Vana Alves χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ κρατούσαν α με όλες τους τις δυνάμεις το υπέρ τους σκορ και  έδειχναν ότι ήθελαν διακαώς την τεράστια Ευρωπαϊκή νίκη και την πήραν αφού το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα του ΑΡΗ νικήτρια με 2-1.

Γράφτηκε λοιπόν με χρυσά γράμματα η πρώτη νίκη σε Ευρωπαϊκό Όμιλο στην ιστορία του .