Τεράστιος και Ευρωπαίος ο ΑΡΗΣ ‘’πάτησε’’ την Slovan και έκλεισε θέση σε όμιλο του Europa League (στιγμιότυπα)

 Ο ΑΡΗΣ πλέον τρέχει με μια ταχύτητα που δεν προλαβαίνουμε τη μια ιστορική στιγμή του μετά την άλλη!                                       

Έννατη ιστορική χρυσή σελίδα στην 93χρονη ιστορία του σε διάστημα μόλις ενός χρόνου.

Απόψε έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Slovan Bratislava με νίκη 6-2 πήρε πανηγυρική πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο του Europa League.

Παρουσιάζοντας ξανά το ίδιο εκπληκτικά καλό πρόσωπο της, η ομάδα του Aleksey Shpilevski μετέτρεψε σε τυπικής διαδικασίας τη ρεβάνς με τους Σλοβάκους, τους οποίους και απέκλεισε με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι περίμενε.

Οι Πρωταθλητές μπήκαν δυνατά στον αγώνα από τη μία θέλοντας να ελέγξουν το ρυθμό και από την άλλη να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα απελευθέρωνε τους ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevsky από το άγχος του γκολ που ήθελαν για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Τα γκολ ήλθε στο 22′ λεπτό από τον Gomis με σουτ πλάγια της μικρής περιοχής μετά από σέντρα ακριβείας από τον Montnor και ο φωτεινός πίνακας έγραψε 1-0.

Οι Πρωταθλητές συνέχισαν να υπερέχουν και στο 24′ ο Szoke με ένα εκπληκτικό βολέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0 εν μέσω εξαλλων πανηγυρισμών αφού το 2-0 είναι σκορ πρόκρισης.

Ενώ ο ΑΡΗΣ ήλεγχε πλήρως τον αγώνα και οι Σλοβάκοι τα είχαν χαμένα, σε μια αντεπίθεση μια κάθετη μπαλιά βρήκε τον Strelec  στο 37′ λεπτό ο οποίος μόνος πλασαρε τον Vana και έγραψε το 2-1 κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο ΑΡΗΣ δεν επιρεαστηκε από το γκολ και προσπαθούσε να βρει το 3ο γκολ που θα τον έβαζε ξανά σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. Το γκολ ήλθε στο 45′ +6′ λεπτό με γυριστή κεφαλιά του Gomis μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ γράφοντας το 3-1 εν μέσω νέων πανηγυρισμών.

Το 3-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ημιχρόνου οι Πρωταθλητές ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να πετύχουν ένα 4ο γκολ που θα έδινε ασφάλεια σε σκορ πρόκρισης και τα κατάφερε στο 51′ με τον Gomis που πέτυχε χατρικ σουτάροντας παιρνοντας το ριμπάουντ από κοντά αφού προηγουμένως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Mayabela. Ο πίνακας έγραφε 4-1 και όλοι στον αγωνιστικό χώρο έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ έχοντας πλέον ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης και ενω η Slovan έδειχνε σαστισμένη ήθελαν και άλλα γκολ και τα πέτυχαν.

Στο 67′ λεπτό ο Bengtsson σουτάρει στο δοκάρι και στην επιστροφή ξανα σουτάρει, αποκρούει ασταθώς ο Borjan και η μπάλα στρώνεται στον Mayabela ο οποίος ανενόχλητος από κοντά πέτυχε το 5-1.

Ο επιθετικός οίστρος των Πρωταθλητών συνέχισε και ήταν σειρά του Morgan Brown να σκοράρει επιτυγχάνοντας το εκκωφαντικό 6-1 στο 72′ λεπτό και όλοι άρχισαν να τρελαίνονται.

Η Slovan στο τέλος απλά κατάφερε να μειώσει σε 6-2 με τον Barseghyan με σουτ εκτός περιοχής.

Το 6-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Europa League για τον ΑΡΗ Λεμεσού για πρώτη και ιστορική στιγμή που θα μείνει χαραγμένη σε όλους τους Αρειανούς και όχι μόνο!

Δείτε τα στιγμιότυπα της τέραστιας πρόκρισης του ΑΡΗ: