Την ”πάτησε” από την Λαμία ο Ολυμπιακός και μπήκε ανάποδα στη νέα χρονιά

Μ’ ένα γκολ του Βικίντας Σλίβκα πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, η Λαμία νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Αθ. Διάκος» κι έκανε ένα ονειρικό ξεκίνημα στο 2024. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου με έξυπνη τακτική και αρκετό πάθος «απονεύρωσε» πλήρως τους Πειραιώτες που έκαναν μια απογοητευτική εμφάνιση και γλίτωσαν από βαρύτερο σκορ χάρις στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Πασχαλάκη. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν μία καλύτερη τύχη στο ματς αν ο Φορτούνης δεν έστελνε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Επαρχία μετά από πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από το 1-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2018.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και να ανοίξουν το σκορ στο 4’  όταν μετά από απομάκρυνση από τον Ροντινέι, η μπάλα έφτασε στον Σλίβκα που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 7’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Λαμία πάντως συνέχισε να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση και στο 12’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της αρχικά μ’ ένα σουτ του Ρούμπεν Μαρτίνεθ που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» σε νέο σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο επόμενο λεπτό η Λαμία είχε και νέα ευκαιρία με ακόμη έναν σουτ του Ρούμπεν Μαρτίνεθ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Σταδιακά οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έπαιζαν πολύ νευρικά και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Μάλιστα στο 37’ οι Πειραιώτες κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ με τον Ακούνια να κάνει το κοντινό σουτ μετά από γύρισμα του Αμαράλ και τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί μια σωτήρια απόκρουση πέφτοντας χαμηλά στη δεξιά του γωνία. Τρία λεπτά αργότερα οι Φθιώτες απείλησαν ξανά  με τον Σλίβκα από αριστερά να κάνει το γύρισμα για να πεταχτεί ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ και να κάνει το πλασέ που ήταν άστοχο.  Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφεραν ξανά να κάνουν κάτι αξιόλογο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με ορμή στο δεύτερο μέρος και στο 48’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μασούρας μετά από σέντρα του Ποντένσε, έκανε το σουτ από κοντά για να διώξει ο Κοσέλεφ. Στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα  Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» σε χέρι του Νούνιες μετά από γύρισμα του Ορτέγκα, όμως η ισοφάριση δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό καθώς ο Φορτούνης που το εκτέλεσε στο 50’, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση των Πειραιωτών όσο κυλούσαν τα λεπτά μεγάλωνε και στο 54’ ο Μασούρας γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και με τον Κοσέλεφ εκτός εστίας, αλλά ο Μαντί Καμαρά μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Από το σημείο αυτό ο ρυθμός του Ολυμπιακού άρχισε να πέφτει ξανά και η Λαμία βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει ξανά στο 77’ μ’ ένα σουτ του Τσιλούλη που το εξουδετέρωσε ξανά ο Πασχαλάκης.

Στο 87’ τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος ο Μπιέλ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να συνεχίσει μέχρι το φινάλε με δέκα παίκτες καθώς ο Καρβαλιάλ είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές. Η Λαμία απείλησε και στο 92’ μ’ ένα δυνατό σουτ του Τόσιτς , αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μια ακόμη σπουδαία επέμβαση.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ναβάρο, Τόσιτς και Σλίβκα

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (62’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90’ Μάλτσι) , Ακούνια (71’ Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71’ Τόσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (72’ Ρίτσαρντς), Εσε (81’ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81’ Μπιέλ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46’ Ναβάρο).