Τι ανέφερε στην πολύ αναμενόμενη Δημοσιογραφική Διάσκεψη του ο Πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Νίκος Κίρζης

Διαβάστε όλα όσα ανέφερε στην πολύ αναμενόμενη Δημοσιογραφική Διάσκεψη του ο Πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Νίκος Κίρζης, για την επόμενη μερα στους ‘’Γαλάζιους’’:

Για την  απομάκρυνση του Νταβίντ Καταλά:

«Όταν προσλαμβάναμε τον κ. Καταλά ήταν για να γίνει ξανά οικογένεια η ομάδα. Δυστυχώς δεν το πέτυχε αυτό το πράγμα. Και ο ίδιος δημόσια το παραδέχθηκε πως η εικόνα που έβλεπε δεν τον ικανοποιούσε. Παρότι υπάρχουν ελαφρυντικά, αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα σε Κύπρο και Ευρώπη δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. Δεν είναι μοναδικός υπεύθυνος ο κ. Καταλά για τη θέση που βρίσκεται η ομάδα. Έχουμε και εγώ ως πρόεδρος ως ευθύνες και οι ποδοσφαιριστές». «Είχε 18 ματς που ουσιαστικά είναι ένας γύρος αλλά δεν άλλαξε αυτά που ήθελα».

Η επόμενη μέρα και οι όποιες ευθύνες του ίδιου:

«Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη προπονητή. Εδώ και χρόνια είναι στην ομάδα, στις πιο μικρές ηλικίες και σαν βοηθός. Ξέρει καλύτερα από όλους τι γίνεται στα αποδυτήρια. Ξέρει καλύτερα τις προσδοκίες αυτής της ομάδας και είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει το καλύτερο από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να μην έχει τις εμπειρίες αλλά η εργατικότητα του, το πάθος με κάνουν αισιόδοξο πως θα φέρει τον Απόλλων στον προορισμό του. Ο Απόλλων μόνο ενωμένος μπορεί να οδηγηθεί σε επιτυχίες. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας για να πάρουμε την ομάδα εκεί που θέλουμε. Ίσως, με τον Ακρίτα, είναι το τελευταίο ματς στο Τσίρειο».

Για τον Κωνσταντίνο Μακρίδη:

«Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να διορθώσει τα πράγματα. Σ’ αυτή την ομάδα ήρθαν πολλές επιτυχίες με προπονητές με λιγότερη εμπειρία. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα τον στηρίξουμε με ότι μπορούμε. Όταν επιλέξει το δικό του τιμ τότε θα μπορέσουμε κι’ εμείς να τον στηρίξουμε».

Για τον Πέτρο Κονναφή:

«Ο Πέτρος Κονναφής ήταν ο πιο στενός μου συνεργάτης στην ομάδα και ένας από τους μεγάλους συντελεστές στην πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω εκ μέρους του Απόλλωνα και ιδιαίτερα εκ μέρους μου εμένα προσωπικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχει προφέρει και ότι καλύτερο στην συνέχεια».

«Δυστυχώς και ορισμένοι από εσάς δημιουργούν κλίμα τοξικότητας. Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις. Ναι να γράφουμε τα λάθη αλλά και τα σωστά που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια. Πολλά από αυτά φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Κονναφή. Αυτό ήταν άδικο.Η ζυγαριά για τον Πέτρο λέει ότι είναι τεράστια η διαφορά που πρόσφερε στα καλά, παρά στα κακά, αλλά δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους».

 

 Αν θα συνεχίσει με το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή: 

«Είναι πολύ σύντομα να πούμε εάν και πως θα αντικατασταθεί ο Πέτρος Κονναφής. Χρειάζεται χρόνος και συζητήσεις με το Δ.Σ. για να πάρουμε την απόφαση μας. Μέσα σε 24 ώρες δεν μπορείς να πάρεις απόφαση. Πραγματικά δεν περίμενα την απόφαση του Πέτρου. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει απόφαση για το ότι θα πάμε με νέο τεχνικό διευθυντή, άρα δεν μπορώ να απαντήσω ότι θα είναι ξένος ή Κύπριος».

Αν άρχισε ο προγραμματισμός για τον Ιανουάριου:

«Ο καθόλα υπεύθυνος ήταν ο Κονναφής. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Κωνσταντίνο Μακρίδη για να δούμε σε ποιους θα δώσει την ευκαιρία και σε ποιους όχι».

Για το νέο γήπεδο: 

«Το γήπεδο είναι όλης της οικογένειας του Απόλλων. Θα μας δώσει τεράστιο πλεονέκτημα. Θα ξεδιψάσει ο κόσμος του Απόλλων που πηγαινοέρχεται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζαμε εκτός έδρας ουσιαστικά στην Ευρώπη. Θα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα και είναι ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Από ώρα σε ώρα περιμένουμε να πάμε να υπογράψουμε με τον ΚΟΑ και μόλις γίνει η παράδοση το πρώτο Σ/Κ που θα γίνουν ματς είναι στις 25 με 27 Νοεμβρίου. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά αν καθυστερήσει μια δύο μέρες δεν είναι θέμα δικός μας. Το Σάββατο μάλλον θα είναι το τελευταίο μας ματς στο Τσίρειο». «Πριν 10 χρόνια έγινε η προεργασία. Και τότε το κόστος ήταν στα 17 εκ. Η ΑΕΛ και ο Άρης δεν ήθελαν να κάνουν βοηθητικά. Όταν ήρθανε τα σχέδια και είχαμε να κάνουμε με τις καρέκλες, θα ήταν πολύ πιο μικρές απ’ ότι στο Τσίρειο. Η επιλογή του να βάλουμε πιο λίγες καρέκλες αλλά να είναι πιο μεγάλες ήταν για να νιώθει ο κόσμος άνετα. Με τις πρόνοιες της ΟΥΕΦΑ έπρεπε να φύγουν καρέκλες και να γίνουν διάδρομοί. Αν ξεκινούσαμε το πρότζεκ πριν τρία χρόνια θα μιλούσαμε διαφορετικά για τη χωρητικότητα. Ας μην στεκόμαστε μόνο στο πράγμα που είναι αρνητικό. Το να το συζητώ κάθε μέρα δεν θα αλλάξει ξαφνικά. Η χωρητικότητα είναι 12 χιλιάδες».

 

Για τις δηλώσεις του πως το «έργο θα είναι φοϊτσάρικο» και τον προγραμματισμό: 

«Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ήταν πάνω στον ενθουσιασμό μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν για να εκτοξεύσω τους Απολλωνίστες. Ποτέ δεν το έκανα. Το τι ζήσαμε στη Λεμεσό και με 11 συνεχόμενα sold out θα ήταν πραγματικά φοϊτσάρικο το έργο στο νέο γήπεδο με αυτή την ομάδα και αυτό τον κόσμο. Όλες οι ομάδες θα έλεγαν ”δεν θέλω να πάω να παίξω με τον Απόλλων στο νέο γήπεδο” Αυτό εννοούσα. Για τον προγραμματισμό παίρνω την ευθύνη. Δεν σημαίνει πως η υπέρβαση φέρνει και την άνοιξη. Δείτε το παράδειγμα του Μπίσεσβαρ. Δεν ήρθε καμία πρόταση ένας ποδοσφαιριστής που είπα ”όχι δεν τον φέρνω στην ομάδα γιατί είναι πολύ ακριβός”. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό».

Για το ότι η Πάφος FC και ο Άρης δουλεύουν σε στέρεες βάσεις:

«Θέλετε να ακολουθήσω το συγκεκριμένο μοντέλο δηλαδή; Διαβάζω καθημερινά για την Πάφος FC και τον Άρη. Ποιο είναι το μοντέλο της Πάφος FC και του Άρη δηλαδή; Δεν με αφορά το πως δουλεύει ούτε ο Άρης ούτε η Πάφος FC. Μια ομάδα με το εκτόπισμα του Απόλλων δεν πρέπει να συμβαδίσει με την Πάφος FC. Πάνω σε μια ομάδα που ξόδεψε πολλά περισσότερα από εμάς τα τελευταία χρόνια και δεν κατάφερε να πάει ούτε Ευρώπη. Και στον Άρη δουλεύουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι συμπαθέστατες ομάδες αλλά δεν σημαίνει πως επειδή κάνουν μια καλή πορεία -και μπράβο τους, συγχαρητήρια- είναι το τοπ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εγώ θα δω τον Απόλλωνα και πως θα γίνει καλύτερη η ομάδα μου».

Για το τι είπε στον κ. Τσόρνιγκερ και για την προετοιμασία που έκανε:

«Στον κ. Τσόρνιγκερ είπα μετά το πρώτο ματς με τη Μακάμπι του είπα ότι νιώθαμε όπως τον έφηβο που περιμένει να πάει στον χορό αποφοίτων και όταν έφτασε ο χορός πήγαμε γυμνοί. Προβλήματα υπήρχαν από πέρσι με τον κ. Τσόρνιγκερ. Γι’ αυτό η ομάδα δεν έκανε για τρεις μήνες νίκη. Τότε προχώρησε σε κάποιες αλλαγές και φτάσαμε στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, δεν ήθελε να αλλάξει και υπήρχαν διαφωνίες. Του είπα ότι δεν μπορείς να παίζεις το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ 3 Αυγούστου και κάποιοι να έχουν ειδική άδεια λόγω Εθνικών. Ο Κολ ήρθε πίσω στις 11 Ιουλίου. Η Μακάμπι έπαιξε 10 ματς και εμείς δώσαμε τρία φιλικά. Ήμουν μπροστά όταν του είπε ο Πέτρος ”Άλεξ πρέπει να αρχίσουμε πιο γρήγορα” και του είπε ”Όχι ξέρω τι κάνω”. Δεν θέλω να συζητήσω περισσότερο για έναν άνθρωπο που κατέκτησε το πρωτάθλημα και γράφτηκε στην ιστορία».

Για το βάθος του ρόστερ:

 «Δεν θα φανεί σε 10 αγωνιστικές. Σε 15 αγωνιστικές ή στα πλέι οφ έλα να ξαναμιλήσουμε. Θα το δούμε σε βάθος χρόνου».


Για τον επενδυτή: 

«Δεν ξέρω, μπορεί να φοβούνται να πλησιάσουν τον Απόλλων. Θέλουν ένα ”μαγαζί” πιο μικρό. Όταν είναι η ώρα η σωστή, γιατί σε όλους υπάρχει ένας κύκλος που κλείνει, να κοπιάσει και εγώ είμαι έτοιμος».