Provoli Sports - Μίλοραντ Μάζιτς

Τι είπε ο Μίλοραντ Μάζιτς στο ετήσιο Σεμινάριο Διαιτησίας της ΚΟΠ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ενημέρωσε τους Αθλητικούς Συντάκτες

Ο Μάζιτς έκανε αναφορά σε κάποιες αλλαγές που έγιναν στους κανονισμούς, όπωςτο goal line technology, τον χρόνο καθυστερησεων και την χρήση χεριού.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στη χρήση του VAR στο δικό μας πρωτάθλημα. Παρουσιάστηκαν στατιστικά χρήσης του VAR στα μέχρι στιγμής ματς του πρωταθλήματος. Έγιναν 152 έλεγχοι σε 16 αγώνες:

Απαντήσεις Μάζιτς:

-Αν θεωρεί ικανοποιητικό τον χρόνο που παίρνουν οι διαιτητές στο VAR: “Στις πρώτες αγωνιστικές ο χρόνος είναι ικανοποιητικός. Πέρυσι ειχαμε θέματα. Φέτος νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο”.

-Αν πιστεύει πως το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς ξένους: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Βλέπουμε αγωνιστική με αγωνιστική. Ο στόχος μου είναι αυτός αλλά βλέπουμε κάθε αγωνιστική ξεχωριστά. Είναι γεγονός όμως ότι έχουμε κάποια προβλήματα”.

-Για την συνάντηση προέδρων – διαιτητών: “Δεν ήξερα για την συνάντηση. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω να γίνεται τέτοια συνάντηση. Άκουσα ότι δεν ήταν ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοια πράγματα! Εγινα έξαλλος γιατί ειπώθηκαν σοβαρα πράγματα και μετά καθησαν όλοι και έφαγαν. Οι διαιτητές δεν είναι σταρς. Πρέπει να ζουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας”.

-Για την πίεση των παραγόντων στους διαιτητές και αν έχει ο ίδιος δεχτεί πίεση από προέδρους: “Είμαι διαθέσιμος στους διαιτητές 24 ώρες. Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές. Να μην χρησιμοποιούν τα social media. Εγώ ποτέ δεν είχα. 8 χρόνια στην Σερβία δεν διάβασα εφημερίδα. Τους λέω να προσέχουν με ποιους μιλούν. Κάνουν ένα λάθος και απολογούνται και μετά μου στέλνουν μήνυμα γιατί δεν έχουν οριστεί. Πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Όχι εγώ δεν έχω δεχτεί πίεση. Ναι συναντήθηκα με κάποιους προέδρους. Ζήτησα συνάντηση με ομάδες. Πήγα σε κάποιες ομάδες, από κάποιες περιμένω”.

-Για τα ψεσινά λάθη: “Ήταν μια δύσκολη νύχτα γιατί είμαι υπεύθυνος για την διαιτησία. Δεν είχαμε καλή παρουσία από την διαιτητική ομάδα. Έδωσα οδηγίες στους διαιτητές να μην πηγαίνουν στο γήπεδο και είδα διαιτητή με παντόφλες και κοντό. Εγινα έξαλλος. Γιατί νιώθουν την ανάγκη να πάνε στο γήπεδο. Είναι ΟΚ να πηγαίνει ένας διαιτητής να πάει να δει την Εθνική. Πως θα νιώθατε αν ερχόμουν εδώ με κοντό παντελόνι και παντόφλες;”.

-Για την απόφαση Τιμόθεου Χριστοφή: “Προσπάθησα να τον μεταπείσω. Μιλήσαμε πάνω από μια ώρα. Πρέπει να δεχτώ την απόφαση του. Ήταν δύσκολο αλλά έτσι είναι η ζωή”.