Το αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ σε λίγο. Θα πάρει χρώμα Γαλάζιο ή Κίτρινο η πόλη απόψε;

  • Καλησπέρα από το  νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο λοιπόν θα έχουμε το ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ.

Ένας αγώνας μεταξύ των δύο σημερνών ‘’μονομάχων’’ πάντοτε χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αφού πέραν της νίκης υπάρχει το γόητρο για τον νικητή ειδικά στο αιώνιο Λεμεσιανό ντέρμπι. Σήμερα έχουμε ρεκόρ προσέλευσης στο νέο γήπεδο της Λεμεσού αφού έχουν διατεθεί 9900 εισιτήρια (8400 οι τυπικά γηπεδούχοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και 1500 οι της ΑΕΛ).  Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί και των δύο ‘’αιωνίων’’ είναι εξαιρετική με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. Φυσικά ως γηπεδούχοι οι ‘’Φυγάδες’’ έχουν πιο έντονη παρουσία.

Οι ποδοσφαιριστές των «Γαλάζιων» που προέρχονται από ισοπαλία στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, έχουν αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Vladan Milojevic στον πάγκο της ομάδας και κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν το τρίποντο, που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά. Να μην ξεχνούμε και το επιπρόσθετο κίνητρο γοήτρου για νίκη στο ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού.

Από την άλλη η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους που προέρχεται επίσης από ισοπαλία εδώ στο ‘’αλφαμέγα’’ κόντρα στη ΟΜΟΝΟΙΑ, θα δώσει τη δική της μάχη με πάθος και μοναδικό στόχο τη νίκη τόσο για τους βαθμούς όσο και για το γόητρο στην πόλη.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Milojevic και Χριστοδούλου.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: