Το διαδικαστικό λάθος που έκανε ο Δανός ρέφερι στη φάση του ορθού πέναλτι!

Με πέναλτι που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων τον Ολυμπιακό. Τι ισχύει για την επίμαχη φάση, τι λάθος έκανε ο Δανός ρέφερι!

Διαιτησία: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Το πέναλτι που καταλογισε στις καθυστερήσεις ο Κέλετ. Ήταν παράβαση; Ποιο το λάθος του ρέφερι!

Διαιτησία: Και εκει που το ντέρμπι στη Λεωφόρο έχει αρχίσει να «σβήνει», ο… γεματούλης Δανός διαιτητής Κέλετ, καταλογίζει τελικά πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού από το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό 1-1 στο ντέρμπι στο «Α. Νικολαϊδης».

Στο 97ο λεπτό της αναμέτρησης ο ρέφερι καταλογίζει αρχικά φάουλ για το χτύπημα του Άβιλα στον Ιωαννίδη. Εν συνεχεία το κάνει πέναλτι και μετά πηγαίνει στο μόνιτορ για να τσεκάρει τη φάση.

Εφόσον το μαρκάρισμα είναι factual (όπως και στο πέναλτι που έγινε φάουλ στο Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ), δεν χρειάζεται ανασκόπηση της φάσης και on field review.

Ο Δανός (που έχει δικαίωμα να αλλάξει απόφαση πριν παίξει η μπάλα) αν και παίρνει feedback από τον VARιστα οτι το χτύπημα είναι εντός περιοχής, στη συνέχεια πηγαίνει και βλέπει και τη φάση στο μόνιτορ! Κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Αστερίσκος, αν ο VAR τον ενημέρωσε οτι το μαρκάρισμα είναι εντός περιοχής μεν, αλλά δεν το θεωρεί τέτοιας έντασης και παραβατικότητας για να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών.

Και έτσι να είναι, ο Δανός δεν έπρεπε να αλλάξει την απόφαση αφού εν τέλει πήγε στο μόνιτορ να δει τη φάση.

Οσον αφορά στην παράβαση που προκάλεσε και έναν σχετικό χαμό στο παιχνίδι που κράτησε και μετά την ολοκλήρωση του, ο κανονισμός είναι σαφής.

Η κίνηση του βραχίονα του Άβιλα στο στήθος του Ιωαννίδη είναι αντικανονική, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να προσπαθεί με παραβατικό τρόπο να κρατήσει μακριά από την μπάλα (η οποία δεν είναι στην κατοχή κανενός) τον αντίπαλο του.

Είναι ξεκάθαρη παράβαση και εφόσον είναι εντός των ορίων της μεγάλης περιοχής, είναι και πέναλτι.

Σωστή η απόφαση του Δανού, που απλά κάπου στην διαδικασία το έχασε το πράγμα!

Πηγή Φώτο και Κειμένου: sportime.gr