Το Λεμεσιανο εισιτήριο για τα Προημιτελικά το πήρε η ΑΕΛ (video)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΛ με νίκη 2-0. Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού αν και χρειάστηκαν την ημίωρη παράταση, εν τέλει άφησαν εκτός συνέχειας τον Απόλλωνα. Οι «λέοντες» προηγήθηκαν με 1-0 στο 59ο λεπτό με τον Σάντος και κάπως έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί το γκολ του Παπαφώτη στο 96ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στο σύνολο του Παντελίδη.

Έτσι, η ΑΕΛ στην οκτάδα θα βρει απέναντι της την Ομόνοια, με την πρώτη αναμέτρηση να γίνεται στο Τσίρειο και τη ρεβάνς στο ΓΣΠ, με τις ημερομηνίες να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες. Με τον αποκλεισμό ο Απόλλωνας πλέον προσηλώνεται αποκλειστικά στον τιτλο του πρωταθλήματος, ενώ οι «λέοντες» έμειναν… ζωντανοί για το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω κυπέλλου.

Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και λίγο μετά το 10λεπτό έχασε μοναδική στιγμή να ανοίξει το σκορ καθώς ο Χαμάς δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι από το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια, οι «λέοντες» κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ ευτύχισε να βρει το γκολ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση. Κάπου εκεί, ο Απόλλωνας προσπάθησε να ανακτήσει την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Μέγιερι.

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεχτικές όμως τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν πολύ νωρίς με την αποβολή του Ρομπέρζ. Το γκολ της ΑΕΛ έδωσε άλλη… ώθηση στους «γαλαζοκίτρινους», αναγκάζοντας τους παίκτες του Τσόρνιγκερ να βγουν μπροστά και να ψάξουν με τη σειρά τους το γκολ, χωρίς όμως επιτυχία.

Δειτε τα στηγμιότυπα όπως τα ανέβασε η Cytavision