Τσέλσι: Ο χορηγός φανέλας ανέστειλε τη συμφωνία και ζήτησε να αφαιρεθεί το logo

Η χορηγός της φανέλας της Τσέλσι ζήτησε να αφαιρεθεί από εκεί το λογότυπό της και ανέστειλε τη χορηγία μέχρι νεωτέρας, λόγω των κυρώσεων στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, που πλήττουν και το σύλλογο.

Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Three ζήτησε από την Τσέλσι να αφαιρεθεί το λογότυπό της τόσο από τη φανέλα όσο και από τα σημεία του “Στάμφορντ Μπριτζ” στα οποία εμφανίζεται ως μέγας χορηγός.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τη γνωστοποίηση των κυρώσεων του ΗΒ εναντίων του Αμπραμοβιτς και των εν Βρετανία περιουσιακών στοιχείων του, χωρίς να αφορά συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

“Ύστερα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις κυρώσεων, ζητήσαμε από την Τσέλσι να αναστείλει προσωρινά τη χορηγία μας στο σύλλογο και μεταξύ άλλων να αφαιρέσει το brand μας από τις φανέλες και γύρω από το γήπεδο, μέχρι νεωτέρας”, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας.

“Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρκετούς φίλους της Τσέλσι που ακολουθούν την ομάδα με πάθος. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι δεδομένων των συνθηκών και των κυβερνητικών κυρώσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή, είναι το σωστό πράγμα να κάνουμε”.

Η εταιρία άρχισε τη χορηγική συνεργασία της με την Τσέλσι τη σεζόν 2020-2021 και αρχικά είχε διάρκεια τριών ετών, με προοπτική επέκτασης. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, οι “μπλε” κάθε χρόνο εισέπρατταν 48.000.000 ευρώ από αυτήν τη συμφωνία.