Άρης – Απόλλων σε ένα Λεμεσιανό ντέρμπι τριπλής παραλλαγής σε λίγο

Καλησπέρα από το νέο στάδιο Λεμεσού «Αλφαμέγα», όπου σε λίγο θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι Αρης – Απόλλων για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.Οι δύο Λεμεσιανές ομάδες τίθενται αντιμέτωποι σε ένα αγώνα που δεν έχει φαβορί. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, αφού και οι δύο ομάδες έδειξαν τις πρώτες αγωνιστικές ότι διαθέτουν ποιότητα και πειθαρχημένο αγωνιστικό πλάνο.

Η ομάδα του Andria Gula που προέρχεται από ήττα εντός έδρας με 1-2 στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ και την 2η αγωνιστική από νίκη εκτός έδρας 1-2 επί της Ανόρθωσης με πολύ καλή εμφάνιση (ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ δεν ξεκίνησε ποτέ), κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρει το τρίποντο, που θα την ανεβάσει βαθμολογικά.

Από την άλλη η ομάδα του Aleksey Shpilevsky η οποία έδειξε ότι ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, έχει τρεις συνεχόμενες νίκες (1-3 την Καρμιώτισσα, 1-0 την Ομόνοια 29Μ και 0-3 την Ομόνοια Αραδίππου) είναι καθόλα έτοιμη να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της με πειθαρχία, πάθος και προσοχή καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πανηγυρίσει το  τρίποντο και να παραμείνει αλάνθαστη στην κορυφή.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι ότι σε σχέση με τον περσινό αγώνα Άρης – Απόλλων στις δύο σημερινές αρχικές 11αδες ξεκινούν συνολικά μόνο έξι ποδοσφαιριστές που ήταν και στις περσινές. Συγκεκριμένα 3 από τον Άρη ( Vana, Boakye και Struski) και 3 από τον Απόλλωνα ( Leeuwenburgh, Marques και Coll)

Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό παιγνίδι, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μονομαχίες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο Λεμεσιανών ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των  Gula και Shpilevsky.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των δύο ομάδων. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ως τυπικά φιλοξενούμενοι ενισχύουν με τα συνθήματα τους οι 800 ένθερμοι οπαδοί τους. Από την άλλη στο πλευρό της ‘’Ελαφρας Ταξιαρχίας’’ που κάθε άλλο από ‘’Ελαφρά’’ είναι  θα βρίσκονται 600 περίπου οπαδοί τους. Φυσικά η αριθμητική παρουσία αλλά και ο παλμός είναι σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των ‘’Γαλάζιων’’.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: