Έκανε ότι ήθελε η Maccabi Tel Aviv ρίχνοντας τεσσάρα στον άσχημο Ολυμπιακό Πειραιώς

Μια βαριά ήττα (1-4) που ουσιαστικά τον βγάζει νοκ-άουτ από την διεκδίκηση της πρόκρισης γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο  πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την τραγική αμυντική τους λειτουργία και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης  να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους Ισραηλινούς που αποδείχτηκε πως διαθέτουν μια σκληροτράχηλη και καλά οργανωμένη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των Πειραιωτών.

Πλέον ο Ολυμπιακός ελπίζει σ’  ένα… θαύμα για να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (14/3) στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα στην Σερβία.

Οι Πειραιώτες θέλησαν να μπουν δυνατά στο ματς και να αιφνιδιάσουν τους Ισραηλινούς, αλλά πολύ γρήγορα τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή γι’ αυτούς. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρώτη της κατεβασιά στο 5’ άνοιξε το σκορ. Ο Μίλσον έκανε την πάσα προς τον Ζαχάβι, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Εσε και ο έμπειρος επιθετικός των Ισραηλινών από κοντά πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Πειραιώτες στο 9’ δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Πέρετζ βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά και ο Σαχάρ που καραδοκούσε, πήρε το ριμπάουντ και αφού απέφυγε τον Κάρμο, έστειλε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 13’ όταν ο  Φορτούνης έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Ελ Κααμπί και με κεφαλιά νίκησε τον Μισπάτι μειώνοντας σε 1-2. Από το σημείο αυτό οι Πειραιώτες αναθάρρησαν κι άρχισαν να πιέζουν τη Μακάμπι για να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 22’ ο Ποντένσε βρήκε τον Φορτούνη αμαρκάριστο στην περιοχή της Μακάμπι, αλλά ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε ένα αδύναμο πλασέ με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μισπάτι. Κι εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει ανακάμψει, δέχτηκε στο 30’ και τρίτο γκολ.

Ο Μίλσον πάτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα αριστερά κι αφού ξεπέρασε πάνω στη γραμμή του άουτ  τον Ροντινέι, έκοψε την μπάλα προς τον Ζάχαβι που με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-3. Μάλιστα στο 35’ η Μακάμπι έχασε τεράστια ευκαιρία και για τέταρτο γκολ με τον Ζαχάβι να πλασάρει προ του Πασχαλάκη και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός απείλησε στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45’) μ’ ένα μακρινό σουτ του Τσικίνιο που πέρασε ελάχιστα άουτ.

O Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει στο 52’ όταν ο Ελ Κααμπί βρέθηκε απέναντι από τον Μισπάτι και πλάσαρε για να διώξει σωτήρια ο γκολκίπερ της Μακάμπι.  Η πίεση των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε αλλά ήταν ανούσια με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην βρουν κάποιο γκολ, αλλά αντίθετα να το δεχτούν στο 74’ για το 1-4 με γυριστή κεφαλιά του Πέρετζ μετά από σέντρα του Μπιτόν. Στο 82’ οι Πειραιώτες έχασαν ακόμη μια ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά που δεν βρήκε για λίγο στόχο. Στο 89’ ο Καρβάλιο έκανε ένα σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Μακάμπι που έστειλε την μπάλα να αποκρουστεί από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μισπάτι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγλος Κρέγκ Πόουσον. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Κανικόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι και Ιμπόρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ):Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Τσικίνιο (67’ Μασούρας), Ορτα (84’ Ιμπόρα), Φορτούνης (79’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (79’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο, Φαν Οβεριμ (78’ Κάρζε), Κανικόφσκι (81’ Γκολάσα), Πέρετζ, Μίλσον (81’ Νταβιντζάντα) , Νταβίντα (68’ Μπιτόν), Ζαχάβι (78’ Τούργκεμαν).