Έχασε και μπαίνει σε περιπέτειες ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Τούμπα με 2-1 από από την Κοπεγχάγη για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League και… έμπλεξε ενόψει συνέχειας, καθώς έχει 7 βαθμούς στον όμιλο και παίζει τελικό πρόκρισης την επόμενη αγωνιστική απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προηγήθηκε από νωρίς κόντρα στην Κοπεγχάγη, αλλά οι Δανοί έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, με τους Δανούς να κάνουν την ολική ανατροπή και να πιάνουν κορυφή στον 6ο όμιλο με 9 βαθμούς.

Πλεόν, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην 3η θέση με 7 βαθμούς και ισοβαθμούν με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία θα αντιμετωπίσουν την επόμενη αγωνιστική (25/11), σε ένα ματς που έχει τον χαρακτήρα τελικού πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, καθώς ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 8′. Ο Σφιντέρσκι βρήκε στη μικρή περιοχή τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε κενό τέρμα σημείωσε το 1-0.

Οι Δανοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, ανέβασαν την απόδοσή τους και έφεραν το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση, με τον Ντικς να βρίσκει τον Άνκερσεν στα δεξιά της περιοχής κι αυτός με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη για το 1-1 στο 34′.

Στο δεύτερο μέρος, η Κοπεγχάγη γύρισε την κατάσταση, καθώς στο 50′ ο Πιελ σκόραρε για το 2-1, κάνοντας την ανατροπή.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβασε την πίεσή της, έχασε τρομερές ευκαιρίες με τους Κούρτιτς (60′) και Ελ Καντουρί (72′), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο (62’Τέιλορ), Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σβαμπ (86’Μουργκ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί,  Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86’Κούτσιας), Σφιντέρσκι (71’Άκπομ).

Κοπεγχάγη: Τζόνσον, Μπόιλεσεν, Άνκερσεν (74’Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Κρίστιανσεν, Ντάικς, Στάγκε, Λεράγκερ, Μπίελ (86’Μπάλντουρσον), Βιντ (86’Χόιλουντ), Μπέβινγκ (62’Μπέργκμαν).

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1-2
Λίνκολν – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-4

Η Βαθμολογία

1.Κοπεγχάγη 9
2.Σλόβαν Μπρατισλάβας 7
3.ΠΑΟΚ 7
4.Λίνκολν 0

Η επόμενη αγωνιστική

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ
Λίνκολν – Κοπεγχάγη