Αμάν μια Πορτογαλία ‘’εξάσφαιρη’’ , διέλυσε την Ελβετία και πάει με ταχύτητα στους ‘’8’’

Ο Ράμος με χατ τρικ… τρέλανε το Κατάρ, δικαίωσε τον Σάντος και η Πορτογαλία με σούπερ μπάλα διέλυσε την Ελβετία 6-1 και βρέθηκε στους «8». Απέναντι στο Μαρόκο οι Ίβηρες.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος στα προημιτελικά με μπαλάρα! Τι και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στον πάγκο για λόγους… τακτικής, ο αντικαταστάτης του, Γκονσάλο Ράμος με εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερά του όνειρα πήρε στις πλάτες του τους Ίβηρες και με χατ τρικ, αλλά και ασίστ τους έστειλε απέναντι στο Μαρόκο. Οι Πορτογάλοι διέλυσαν με 6-1 την Ελβετία και απέδειξαν πως είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τέλους!

Δικαίωση Σάντος με Ράμος
«Άφησα τον Κριστιάνο στον πάγκο για λόγους τακτικής…» ήταν η απάντηση του Φερνάντο Σάντος στο… θρίλερ με την παρουσία ή όχι του CR7 στο βασικό σχήμα. Επειτα από 67 λεπτά ο Πορτογάλος κόουτς χαμογελούσε δικαιωμένος για την επιλογή του. Ναι, προτίμησε τον Ράμος, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και μοίρασε ασίστ. Αλλωστε, μαζί με τους ΜπρούνοΦέλιξ και Σίλβα ήταν εκθαμβωτικοί.

Η Πορτογαλία σε αυτό το διάστημα είχε Πέμπτη ταχύτητα, ήταν διαρκώς απειλητική και ήξερε πως να κόψει την Ελβετία στα δυο. Για πρώτη φορά στο Μουντιάλ οι Ελβετοί παρουσίασαν τόσα κενά, τα οποία και δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα οι Ιβηρες. Χρειάστηκαν 17 λεπτά, ώστε η Πορτογαλία να ανοίξει το σκορ. Ο Ζοάο Φέλιξ μοίρασε υπέροχα στον Ράμος, ο Σερ τον… κοιτούσε και ο φορ της Μπενφίκα με ένα ξερό, υπέροχο σουτ πέτυχε το 1-0. Ο Ράμος και ο Οτάβιο απείλησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Ένα φάουλ του Σακίρι στο 30’ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Ελβετία.

Στο 33΄ήρθε και το δεύτερο γκολ. Έπειτα από κόρνερ του Φερνάντες ο Πέπε πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Έτσι, σε ηλικία 39 ετών και 283 ημερών ο αρχηγός της Πορτογαλίας έγινε ο γηραιότερος που σκόραρε σε νοκ άουτ του Μουντιάλ. Παράλληλα, ο Μπρούνο μοίρασε την τρίτη του ασίστ (έχει και δυο γκολ) , κάτι που είχε να συμβεί από το 1966 για την Πορτογαλία. Η Ελβετία το πάλεψε για να μπει ξανά στο κόλπο, αλλά και την κεφαλιά του Φρόιλερ έβγαλε ο Ντιόγκο Κόστα.

Με φόρα ο Ράμος, έγραψε ιστορία!

Η Πορτογαλία ήταν απόλυτη πρωταγωνίστρια και στο 50ο λεπτό σφράγισε την πρόκριση. Ο Νταλότ έκανε εξαιρετικό γύρισμα από τα δεξιά και ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο πέτυχε το 3-0. Σε 55 λεπτά αγώνα ο φορ της Μπενφίκα είχε δυο γκολ, αλλά και ασίστ, αφού από την πάσα του ο Γκερέιρο πέτυχε το 4-0. Στο 58’ η Ελβετία προσπάθησε να φωνάξει… παρών, αφού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ακάνζι που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Βέβαια, στο 67ο λεπτό ο Ράμος φρόντισε να βάλει τέλος σε όποια όνειρα των αντιπάλων, αφού πέτυχε το πρώτο χατ τρικ του Μουντιάλ, ενώ έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει μετά τον θρυλικό Πελέ. . Μάλιστα, σε 67 λεπτά μέτρησε τρία γκολ σε νοκ άουτ του τουρνουά, όταν ο CR7 σε 514 δεν είχε κανένα.

Στα υπόλοιπα λεπτά το φώτα έπεσαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Χιλιάδες οπαδοί φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να τους κάνει το χατίρι περνώντας τον στο 73ο λεπτό. Ο Ρονάλντο αποθεώθηκε, σημείωσε γκολ αλλά ακυρώθηκε. Αντίθετα, η γκολάρα του Λεάο στις καθυστερήσεις μέτρησε κανονικά και το 6-1 της Πορτογαλίας πέρασε στην ιστορία.
Πηγή: gazzetta.gr