Ανακοίνωση του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ: Εκφράζει δυσαρέσκεια για την απόφαση της Βουλής για τον Γρίβα

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Δ.Σ. του Σωματείου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε σχέση με το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων  το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, όπου μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα. 

Το Δ.Σ. εκφράζει την δυσαρέσκεια του:

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σε πρόσφατο ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής το οποίο υπερψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ και 15 κατά, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την Πατρίδα.

Σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουμε την έντονη μας δυσαρέσκεια στην απόφαση αυτή.

Αντί να καταδικάσουμε το ψήφισμα αυτό, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε εμείς οι ίδιοι ζωντανή την υστεροφημία του Στρατηγού, εξιστορώντας στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν το έπος της ΕΟΚΑ και τους Αγώνες του Έθνους όπου πρωτοστάτησε ο Αρχηγός Διγενής και τα παλληκάρια του.

Εξάλλου, μέρος της αποστολής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μας είναι, όπου και όποτε αγωνίζεται, σε οποιοδήποτε μέρος, με οποιονδήποτε αντίπαλο, να διηγείται με τα γαλανόλευκά του την Ιστορία αυτή, να την συντηρεί και να την γιγαντώνει.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ»

Την ανακοίνωση του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει φωτογραφία του Στρατηγού Γέωργιου Γρίβα Διγενή μαζί με αθλητες και μέλη του Σωματείου.

Για την ιστορία αναφέρουμε τη σύνδεση του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ μαζί με τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως ακολούθως:

Η σχέση των ανθρώπων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με την ΕΟΚΑ είχε αρχίσει πριν ακόμα γεννηθεί ο σύλλογος μας. Στις 7 Μαρτίου 1953 έγινε λοιπόν η επιτροπή αγώνα με μπροστάρηδες τους Μακάριο και Γρίβα και την 1η Απριλίου 1955 άρχισε ο αγώνας της ΕΟΚΑ. Η εθνική αυτή οργάνωση έκρινε ότι θα έπρεπε στη Λεμεσό να οργανωθούν οι νέοι της και προτιμήθηκε γι’ αυτό ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ που ήταν ήδη σωματείο με Εθνικούς προσανατολισμούς με το εντευκτήριο του και τον πολύ νεαρόκοσμό του.

Ο εντεταλμένος λοιπόν του Γεώργιου Γρίβα, Μανώλης Σαββίδης, πλησίασε το γραμματέα Πάμπο Λυμπουρίδη και του μίλησε για την προτίμηση αυτή, κάτι που έγινε και έτσι η ΕΟΚΑ μπήκε στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Αμέσως μια μεγάλη επαναστατική δύναμη συντροφεύει την ΕΟΚΑ.

Το οίκημα που βρισκόταν στη συμβολή Γλάδστωνος – Ζήνωνος ήταν για τους τομεάρχες της οργάνωσης τόπος συνεδριάσεων και για τους αγωνιστές ορμητήριο.  Ήδη τότε ο Απόλλωνας είχε γραμμένα 600 μέλη, ενώ χιλιάδες πια ήταν οι υποστηρικτές του, ανάμεσα κυρίως στους εφήβους της Λεμεσού.

Για τους Άγγλους κατακτητές ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ήταν πια ο μεγάλος τους πονοκέφαλος. Οι νεαροί θαμώνες του ήταν για τους στρατιώτες αγκάθι, αφού συχνά πυκνά τους ορμούσαν, τους γρονθοκοπούσαν και τους θύμιζαν ότι η Κύπρος δεν τους ανήκει.