ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παρουσίαση του Xisco Munoz για μια νέα εποχή

Η Ανόρθωση παρουσίασε χθες τον νέο της τεχνικό, Σίσκο Μουνιόθ, σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων του «Α. Παπαδόπουλος». Ο Ισπανός προπονητής μίλησε για τους στόχους του με την «Κυρία» αλλά και για τη φιλοσοφία του. 

Αναλυτικά:

Το καλοσώρισμα του Λάρκου: “Καλό μεσημέρι σε όλους. Να σας ευχαριστήσουμε που είσαστε εδώ. Καλωσορίζουμε τον Σίσκο Μουνιόθ και του ευχόμαστε ότι καλύτερο γιατί αν πετύχει αυτός θα πετύχει η Ανόρθωση. Φτάσαμε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, των αποτελεσμάτων, τα αγωνιστικά και όλα όσα αφορούν την ομάδα. Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και εμείς δεν ανταποδώσαμε αυτό που έπρεπε. Όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε ως στόχο να πετύχουμε και να φτάσουμε ψηλά την Ανόρθωση. Ακόμη βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και έχουμε ακόμη δρόμο”.

Μουνιόθ: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ευχαριστώ που πιστεύετε σε μένα. Είναι μια στιγμή να δώσουμε θετικά πράγματα, να μείνουμε όλοι μαζί. Ξέρουμε την ιστορία της Ανόρθωσης και της Κύπρου και ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρω τι είναι η Αμμόχωστος, ξέρω τι θέλει ο κόσμος μας. Οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά σε αυτές τις δυο πρώτες μέρες”.

Για το πως θέλει να παίζει ο ίδιος: “H λέξη κλειδί είναι η ισορροπία. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες που έχω, υπάρχει ποιότητα και ταλέντο στην ομάδα. Έχω μεταφέρει στους παίκτες αυτό που θέλω και τις αξίες του συλλόγου και του κόσμου. Το σύστημα που κυρίως επιλέγω είναι το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Είναι η στιγμή να δώσουμε θετικά μηνύματα στον κόσμο. Πιστεύω στους παίκτες και πρέπει να τους στηρίξουμε. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τη Δευτέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε τους παίκτες να δώσουν το 100%. Όλοι έχουμε καταλάβει τι σημαίνει η Ανόρθωση και θέλουμε να το δούμε και στο ματς την στήριξη του κόσμου μέσα στο γήπεδο μας”.

Για τους στόχους του με την ομάδα: “Ο σύλλογος αυτός είναι πολύ μεγάλος είναι ο πιο ιστορικός στην Κύπρος. Είμαι ένας άνθρωπος νικητής, θέλω να παλεύω, δεν θέλω να βλέπω μακριά, βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Είναι μέρος της ζωής να απολύονται προπονητές, έτσι είναι στο ποδόσφαιρο γενικά και όχι μόνο στην Κύπρο”.

Για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα: “Πρέπει να βγάλουμε έξω ότι έγινε πριν και γενικά αυτή την πίεση. Θέλω τον κόσμο κοντά σε παιχνίδια ντέρμπι. Να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα και να είναι δίπλα μας. Αυτό που θέλω να περάσω στους παίκτες είναι όταν βγάλουν το 100% τους ο κόσμος θα δίνει και αυτούς το 100%”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Η ομάδα έχει τους παίκτες και έχω τη διάθεση να παίξω με πολλά συστήματα. Όσο για τον Απόλλωνα τον έχω δει είναι ομάδα που παίζει στο χώρο. Έχουμε τον χρόνο να προετοιμάσουμε την ομάδα για να κερδίσει το παιχνίδι. Το θέμα είναι να υπάρχει ομαδικότητα και όλοι μαζί να είναι τοπ ομάδα και να έχουν την ίδια απόδοση. Πρέπει να αμυνόμαστε όλοι μαζί και να κάνουμε επίθεση όλοι μαζί”.

Για το γεγονός ότι στην “Αρένα” με το ματς με την ΑΕΚ: “Όταν μένεις σπίτι σου μένεις πίσω. Για να κάνεις βήματα μπροστά πρέπει να κυνηγάς κάτι και γενικά να το ψάχνεις”.

Το τελευταίο του σχόλιο: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα γιατί με βοήθησαν να προσαρμοστώ γρήγορα”.