Αν ούτε και την Μάλτα τότε ποιά ομάδα θα κερδίσει η Εθνική;

Παρόλο που η Εθνική μας κρατούσε το τρίποντο μεχρι και την τελευταία φαση του αγώνα (η οποία να σημειώσουμε προήλθε από κακή διαχείριση του τελευταίου λεπτού με επιπόλαιο χάσιμο της μπάλας στο 90+6′ ένω είμασταν στην επίθεση και αχρείαστο φαουλ που έδωσε την ευκαιρία για την τελευταία ζαρία της Μάλτας) γενικά και πάλι η Εθνική μας ΔΕΝ έπεισε.

Ηταν χλωμή, επιπόλαιη και σε κανενα σημείο δεν έδειξε ότι θέλει πάση θυσία τη νίκη.  Η Μάλτα με τέρμα του Ντεκαμπριέλε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 . Με τον σκόρερ να τρυπώνει κυριολεκτικά από 2 αμυντικούς που μάρκαραν με τα μάτια και τον τερματοφύλακα να μένει κολλημένος στη γραμμη του τερματος την στιγμή που η μπάλα φαινόταν ότι θα σκάσει στο ύψος της μικρης του επανορθωτικής. Αυτή η φαση δείχνει την όλη εικόνα της επιπολαιότητας που διακατείχε τους ποδοσφαιριστες οι οποίοι δεν είναι οι μόνοι που φερουν ευθυνη για την ψεσινή ”σφαλιάρα”, αφού η ομάδα διαθετει και προπονητή που δουλεια του είναι να ”διαβαζει” το παιγνίδι και να προβαίνει στις ανάλογες κινήσεις.

Τα γκολ του εγώνα πέτυχαν οι Φώτης Παπουλής (7’) το 1-0 με σουτ στο υψος της περιοχής και Πιέρος Σωτηρίου (80’) με σουτ από κοντα το 2-1 πέτυχαν τα τέρματα για την Κύπρο που ισοφαρίστηκε αρχικά σε 1-1 με γκολ του Μουσκάτ (53’) με κεφαλιά μετα από κόρνερ
Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή η Κύπρος αφού αγνοεί τη νίκη από τις 30 Mαρτίου και την εντός έδρας νίκη επί της Σλοβενίας. Το τέλος της αφλογιστίας στο σκοράρισμα μετά από 195 ημέρες δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου στην επιτυχία. Ο Ελλαδίτης και οι διεθνείς μπαίνουν ξανά, όπως είναι λογικό, στη στόχαστρο της κριτικής καθώς είναι φανερό ότι η Κύπρος διανύει πολύ κακό «φεγγάρι» και οι δυνατότητες τόσο του προπονητή όσο και των παικτών αμφισβητούνται.

Οι υποχρεώσεις της Κύπρου στον 8ο όμιλο ολοκληρώνονται το Νοέμβριο με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Ρωσία (11/11) και Σλοβενία (14/11).

Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Μάριου Δημητρίου με την εθνική Ανδρών.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Κύπρο και πάλι καθηλωμένη στο βυθό του ογδόου ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους και η Μάλτα, η οποία όμως κέρδισε με 3-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.