ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ: Το αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού. Θα πάρει χρώμα ”Γαλανόλευκο” ή ”Γαλαζοκίτρινο” απόψε;

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’Αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο λοιπόν θα έχουμε το ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ, θα έλεγε κανείς το αυθεντικό Λεμεσιανό ντέρμπι.

Ένας αγώνας μεταξύ των δύο σημερνών ‘’μονομάχων’’ πάντοτε χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αφού πέραν της νίκης υπάρχει το γόητρο για τον νικητή ειδικά στο αιώνιο Λεμεσιανό ντέρμπι.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί και των δύο ‘’αιωνίων’’ είναι εξαιρετική με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. Οι ‘’Φυγάδες’’ φυσικά ως τυπικά γηπεδούχοι είναι περισσότεροι από τους ‘’Λέοντες’’. Το γήπεδο είναι ”sold out”.

Η ομάδα του Andria Gula που προέρχεται από ήττα εντός έδρας στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ και την 2η αγωνιστική από νίκη εκτός έδρας επί της Ανόρθωσης με πολύ καλή εμφάνιση, κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρει το τρίποντο, που θα την ανεβάσει βαθμολογικά.  Να μην ξεχνούμε φυσικά και το επιπρόσθετο κίνητρο γοήτρου για νίκη στο ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού

Από την άλλη η ομάδα του  Chris Coleman που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες  (στην πρεμιέρα εκτός έδρας κόντρα στην Ομόνοια 29Μ και την 2η αγωνιστική εντός κόντρα στην Ομόνοια Αραδίππου), θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της τόσο για να παραμείνει στα ψηλά της βαθμολογίας όσο και για τους λόγους γοήτρου στην πόλη. Οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ θα δώσουν τη δική τους μάχη με πάθος και μοναδικό στόχο τη νίκη.

Για την ιστορία στους αγώνες που έγιναν στο ‘’Αλφαμέγα’’ στα επτά 90-λεπτα που αγωνίστηκαν στο νέο γήπεδο της Λεμεσού οι ‘’Γαλανόλευκοι’’ μετρούν πέντε νίκες, η ΑΕΛ μία και ένας αγώνας έληξε ισόπαλος.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2022-2023 μετά που εγκαινιάστηκε το ‘’Αλφαμεγα’’ ο Απόλλωνας νίκησε στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με 2-0. Για τον Β’ γύρο του Κυπέλλου στο τέλος του 90-λεπτου εξήλθαν ισόπαλοι 0-0 και η ΑΕΛ νίκησε με 5-4 στα πέναλτι. Την περίοδο 2023-2024 ο Απόλλωνας νίκησε την ΑΕΛ στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με 2-0 και 3-1, στη φάση του B’ γκρουπ με 4-1 ως επίσης και για το Β’ γύρο του Κυπέλλου με 2-1. Η ΑΕΛ νίκησε με 2-1 στη φάση του Β’ γκρουπ.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Andrian Gula και Chris Coleman.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: