ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ σε ντέρμπι «τελικό» αφου και οι δύο καίγονται για το τρίποντο

Καλησπέρα από το  νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμεγα’’ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα όπου θα μπορούσε κυριολεκτικά να χαρακτηριστεί και ως «τελικός» για τις δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ φιλοξενεί τον ΑΠΟΕΛ σε ένα αγώνα όπου και οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα ενδιαφέρει και τον ΑΡΗ αφού αν οι «Γαλαζοκίτρινοι» δεν νικήσουν τους «Γαλάζιους» τότε θα αναδειχθούν απόψε Πρωταθλητές για πρώτη φορά στα 92 χρόνια ιστορίας τους.

Οι περσινοί Πρωταθλητές είχαν μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε όπως ανέμεναν αφού έμειναν στην πορεία του Πρωταθλήματος πολύ πίσω βαθμολογικά μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων.  Στην συνέχεια ήλθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και δεν είχαν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσουν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω. Όταν είχε αναλάβει ο Bogdan Andone ως προπονητής ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ.

Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-9β. από την 2η θέση που βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ και -3β. από την 3η θέση που βρίσκεται η ΑΕΚ, που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο), είναι ξεκάθαρο ότι είναι να προλάβει για Ευρωπαϊκό εισιτήριο έρχεται ΜΟΝΟ με την κατάληψη της 3ης θέσης. Ακόμα και ο μοναδικός στόχος που απέμεινε για τους «Γαλάζιους» μετά και την ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον ΑΡΗ δεν περνά μόνο από τα πόδια τους, αφού πρέπει απαραιτήτως η ΑΕΚ να μην κερδίσει περισσότερους από 3 βαθμούς στις 2 αγωνιστικές που απομένουν. Το γεγονός ότι οι «Γαλάζιοι» προέρχονται από ήττα τα περιθώρια έχουν στενέψει και κυριολεκτικά ο σημερινός αγώνας είναι ένας «τελικός».  Είναι ξεκάθαρο ότι θα ΠΡΕΠΕΙ απαραιτήτως να κερδίσουν σήμερα για να πάνε στο «Στέλιος Κυριακίδης» την τελευταία αγωνιστική για να παίξουν τον τελευταίο τους «τελικό» για την Ευρώπη.

Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Andone μπροστά στους 7500  οπαδούς τους που έχουν δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα,  είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν όλα τα ψυχικά αποθέματα τους για να πετύχουν το 2ο τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Λευκωσίας στα  Play off και να διατηρηθούν ζωντανοί στην διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα βάζει σχεδόν τελεσίδικα τέλος στις ελπίδες των «Γαλάζιων».

 

Από την άλλη η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που προέρχεται από την 1η  νίκη του στα play off κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική, έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία με μοναδικό στόχο να πάρει το πολύ «χρυσό» τρίποντο για να διατηρηθεί ζωντανό στην διεκδίκηση του τίτλου του Πρωταθλητή, και να πάει σε ένα κυριολεκτικά «τελικό» Πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΡΗ.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» των «Γαλαζοκιτρίνων» γνωρίζουν ότι για να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο σε ένα καυτό ΓΣΠ την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει απαραιτήτως να κερδίσουν τον σημερινό «τελικό» κόντρα στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, αλλιώς το όνειρο θα τελειώσει σήμερα στο «άλφαμέγα». Οι ποδοσφαιριστές του Vladan Milojević μπροστά στους 500 περίπου ενθέρμους οπαδούς τους είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν όλα τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα τους για να πάρουν το τρίποντο.

Φέτος στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ  κέρδισε 2 φορές στην κανονική διάρκεια (1-0 στο Τσίρειο και 3-1 στο ΓΣΠ), ο ΑΠΟΛΛΩΝ νίκησε στον πρώτο αγώνα των play off στο ΓΣΠ με 2-0. Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά που έχουν κάποια σημασία, αλλά σήμερα είναι ένας άλλος αγώνας και αναμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθούν.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’καταθέσουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Bogdan Andone και Vladan Milojević.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: