ΑΠΟΛΛΩΝ: Απόψε σηκώνει το τρόπαιο του Πρωταθλήματος στον ουρανό της Λεμεσού

Η μεγάλη μέρα έφτασε η καλύτερα η ‘’Άγια Νύχτα’’ πλησιάζει για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ

22 Μαΐου σήμερα.  Αυτή η ημερομηνία 22 Μαΐου είναι για πολλούς μια σημαδιακή ημερομηνία για την σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ της τελευταίας 10-ετιας που αναντίλεκτα είναι η πιο επιτυχημένη. Η πορεία αυτή ξεκίνησε στις 22/05/2013 την σημαδιακή εκείνη νύχτα, αφού μετά από μια πολύ μέτρια σαιζόν οι ‘’Γαλάζιοι’’ τερμάτισαν στην 6η θέση με 40β. στους -26β. από την κορυφή.

Ήταν η 1η χρονιά της Προεδρίας Νίκου Κίρζη. Στον τελικό Κυπέλλου λοιπόν της 22ας Μαΐου 2013 ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ τίθεται αντιμέτωπος στον Τελικό Κυπέλλου σε ένα Λεμεσιανό ‘’εμφύλιο’’ κόντρα στην ΑΕΛ που τερμάτισε στην 5η θέση με 51β. Η ΑΕΛ ήταν το φαβορί αφού κατά γενική ομολογία θεωρείτο καλύτερη ως σύνολο από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Η ιστορική απόκρουση πέναλτι του Βάλε στο 84’ και η νίκη/κατακτηση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ από τους  ‘’Γαλάζιους’’ στην παράταση, έδωσε Ευρωπαϊκό εισιτήριο στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Ακολούθησε η ιστορική πρώτη πρόκριση κόντρα στην πανίσχυρη Nice για τους Ομίλους του Europa League και απ εκεί και πέρα ξεκινά να γράφεται η Χρυσή 10-ετία. 4 κατακτήσεις Κυπέλλου και 4 συμμετοχές σε Ομίλους του Europa League, όμως έλειπε αυτό το κάτι άλλο. Έλειπε σε αυτή τη χρυσή 10-ετία ο πολυπόθητος τίτλος του Πρωταθλήματος, που είχε να τον ‘’γευτεί’’ από το 2006. Είναι σε όλους γνωστό αλλά κυρίως στους χιλιάδες ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ και την Διοίκηση ότι έφτανε πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του αλλά στο πάρα τσακ χανόταν. Η δίψα μεγάλωνε, όλοι ζούσαν και ανέπνεαν για να πάει επιτέλους αυτό που έλειπε στο Κολοσσι, το βαρύτιμο τρόπαιο του Πρωταθλητή Κύπρου.

22 Μαΐου 2022. Η σημαδιακή ημερομηνία η μεγάλη μέρα η καλύτερα η ‘’Άγια νύχτα’’ έφτασε για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Όλοι ζουν και αναπνέουν για αυτή τη μοναδική χρονική στιγμή. Απόψε υπάρχει γλέντι, υπάρχει το μεθύσι από τον νέκταρ, υπάρχει η μοναδική στιγμή που ο εμβληματικός αρχηγός των ‘’Γαλάζιων’’ της Λεμεσού Χαράλαμπος Κυριάκου ο Χαμπός όλων, το γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με συνοδεία το σύνθημα  των περίπου 12000 οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ που θα δονεί την ατμόσφαιρα ‘’ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ, ΤΟ Γ@@@@ΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ’’ θα σηκώσει ψηλά στον ουρανό το πολυπόθητο βαρύτιμο τρόπαιο του Πρωταθλητή Κύπρου και η νύχτα θα γίνει μέρα με τα βεγγαλικά και την ‘’παράνοια’’ των τρελαμένων Φυγάδων, θα μυρίζει γιασεμί και η Φιέστα θα ξεκινήσει για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτό που περίμεναν 16 χρόνια τον τίτλου του Πρωταθλήματος.

 

 

Photo Credits: APOLLON FC