ΑΠΟΛΛΩΝ: Θέλει νίκη πάση θυσία και θα την επιδιώξει με πάθος, για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης

Καλησπέρα από το ΓΣΠ την προσωρινή Ευρωπαϊκή έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ (που έγινε μόνιμη τα τελευταία 9 χρόνια, μέχρι επιτέλους να ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο της Λεμεσού) που αντιμετωπίζει σε λίγο την Πρωτοπόρο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος AZ ALKMAAR για τον τέταρτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Conference League.

Σε πρωινό άρθρο μας είχαμε γράψει ότι:                                                                                                          ‘’Αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς εξελίχτηκαν τα δεδομένα στον όμιλο. Απόψε θέλουν πάση θυσία τη νίκη’’

Το άρθρο: εδω

Ο David Catala είδε με ικανοποίηση να ολοκληρώνεται ψες η προετοιμασία της ομάδας του χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα αφού όπως είναι γνωστό έμειναν εκτός αποστολής οι τραυματίες  Βα, Αλεσάμι, Μαλεκκίδης, Φιλιώτης και Πεϊμπέρνς

Επίσης δεν υπολογίζει στους Πεισότο, Πινακά, Ρέθιο, Μαυρία και Ίλιεφ, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη. Ο Ισπανός κατεβάζει ένα σχήμα με πάρα πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση πάντα με τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Οι ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν στην 11-αδα στο ΠΑΠ αλλά ξεκινούν απόψε είναι οι Αρτυματας, Dabo, Cabral, Spolijaric, Χαμπος, Diguiny και Shahar. Οι μοναδικοί που ήταν στο αρχικό σχήμα στο ΠΑΠ είναι οι Jovanovich, Roberge, Khamas και Joosten.

Ο Ισπανός προπονητής των Λεμεσιανών ξέρει πολύ καλά πως θα προσεγγίσει τον αποψινό αγώνα, αφού ο μοναδικός στόχος των ‘’Γαλάζιων’’ είναι η νίκη για να διατηρηθούν ζωντανές οι ελπίδες για κατάκτηση της 2ης θέσης  για να συνεχίσουν στα knock out με τους 3ους του Europa League.

Οι ποδοσφαιρικές μηχανές των ”Γαλάζιων” φαίνεται ότι έχουν ανεβάσει ρυθμούς και το έδειξαν άλλωστε στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ αφού με πάθος και εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά κέρδισαν μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Το ίδιο έπραξαν και πριν τον αγώνα με την ΑΝΟΡΘΩΣΗ κόντρα στην σημερινή τους αντίπαλο AZ ALKMAAR  στο AFAS Stadion, αφού έχασαν έστω την ισοπαλία στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Είναι σίγουρο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές των περσινών Πρωταθλητών θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο πάθος και θέληση με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει πέραν των 3 πολύτιμων βαθμό και ένα ποσό της τάξης των €500.000 στο ταμείο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας.

Από την άλλη η Πρωτοπόρος του Ολλανδικού Πρωταθλήματος αλλά και του ομίλου με 3 νίκες έρχεται στο ΓΣΠ χωρίς άγχος αφού είναι ξεκάθαρο ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Όμως το σίγουρο είναι ότι δεν κατέρχονται αδιάφοροι αφού τα κίνητρα είναι πολλά και άλλωστε μία Ολλανδική ομάδα είναι πάντοτε εκ φύσεως της επιθετική.

Ερωτηθείς ο προπονητής των Ολλανδών Πασκάλ Γιάνσεν χθες στη δημοσιογραφική διάσκεψη αν οι επιλογές του θα γίνουν έχοντας κατά νου και τον σημαντικό αγώνα της Κυριακής με την Φέγενορντ για το Ολλανδικό πρωτάθλημα, ο ίδιος απάντησε: «Όλη η προσοχή μας είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι και αυτό κάνουμε γενικά σαν ομάδα. Μόλις τελειώσει ο αυριανός αγώνας, τότε θα στρέψουμε την προσοχή μας στη Φέγενορντ», επιβεβαιώνοντας ότι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι.

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 3000 περίπου οπαδοί τους έτοιμοι για να δώσουν τη δική τους μάχη της εξέδρας και να σπρώξουν τους ‘’Γαλάζιους’’ στην πρώτη τους νίκη στους ομίλους.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: