ΑΠΟΛΛΩΝ: Θέλει πάση θυσία νίκη στο Kosice για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης

Καλησπέρα από το Košická Futbalová Aréna  την προσωρινή Ευρωπαϊκή έδρα της Dnipro-1 Ουκρανίας  λόγω του πολέμου. Σε λίγο θα ξεκινήσει ένας αγώνας πραγματικά ζωής και θανάτου για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ αφού αντιμετωπίζει την Dnipro-1 για τον πέμπτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Conference League και θέλει απαραιτήτως νίκη για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

Μετά την τεράστια νίκη με 1-0 επί της πρωτοπόρου του Ολλανδικού Πρωταθλήματος την προηγούμενη αγωνιστική, έδειξαν οι ‘’Γαλάζιοι’’  ότι όταν ‘’φορούν’’ το καλό τους Ευρωπαϊκό κοστούμι μπορούν να κερδίσουν.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στον σημερινό αγώνα αν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν ‘’πετούσε’’ στα σκουπίδια 2 βαθμούς στον αγώνα με την Vaduz στο Liechtenstein, ή έστω αν δεν έχανε από την σημερινή αντίπαλο του και σήμερα δεν θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Τα δεδομένα όμως είναι αυτά και τα ΑΝ των προηγούμενων αγώνων δεν έχουν καμία σημασία πλέον. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα της Λεμεσού είναι να παρουσιαστεί με σοβαρότητα, πάθος και προ πάντων με προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο έτσι ώστε να πετύχει την πολυπόθητη νίκη. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά υστερεί της Ουκρανικής ομάδας στην ισοβαθμία αφού έχασε με 2 γκολ διαφορά στο ΓΣΠ. Όμως η λογική (αν υπάρχει τέτοια έννοια στο ποδόσφαιρο) λέει ότι στην τελευταία αγωνιστική όπου η ‘’Γαλάζιοι’’ θα αντιμετωπίσουν την Vaduz θα κερδίσουν και ταυτοχρόνως οι Ουκρανοί αγωνιζόμενοι στην Ολλανδία κόντρα στη AZ Alkmaar δεν θα κερδίσουν. Ακόμα καλύτερο σενάριο θα είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ να κερδίσει με 2 γκολ διαφορά όπου η πρόκριση θα γέρνει εκτός απροόπτου προς Λεμεσό μεριά.

Ο David Catala είδε με ικανοποίηση να ολοκληρώνεται ψες η προετοιμασία της ομάδας του χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα αφού όπως είναι γνωστό έμειναν εκτός αποστολής οι τραυματίες Roberge, Φιλιωτης και Μαλεκίδης.       Επίσης δεν υπολογίζει στους Πεισότο, Πινακά, Ρέθιο, Μαυρία και Ίλιεφ, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη. Ο Ισπανός έχει προβεί σε  7 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Μέσα οι Πιττας, Ongenda, Spolijaric, Χαμπος, Alesami, Joosten και Coll.

Ο προπονητής των Λεμεσιανών ξέρει πολύ καλά πως θα προσεγγίσει τον αποψινό αγώνα, αφού ο μοναδικός στόχος των ‘’Γαλάζιων’’ είναι η νίκη (που θα δώσει εκτός από τους 3 πολύτιμους βαθμούς και ένα ποσό της τάξης των €500.000 στο ταμείο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας) για να μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης που ήταν και ο στόχος όπως είχε δηλωθεί από την ομάδα της Λεμεσού μετά και την κλήρωση του ομίλου.

Η Ουκρανική ομάδα προέρχεται από εκτός έδρας νίκη στο Ουκρανικό Πρωτάθλημα κόντρα στην  METALIST KHARKIV και είναι πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα αήττητη με 22 βαθμούς. Στην προηγούμενη αγωνιστική του Conference League πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στην Vaduz, γκολ που την έφερε σε πλεονεκτική θέση από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ αφού αν δεν κέρδιζε ακόμα και η ισοπαλία σήμερα δεν θα ήταν καταστροφική για την ομάδα της Λεμεσού. Το βέβαιο είναι ότι οι Ουκρανοί θα τα δώσουν όλα τουλάχιστον για να μην χάσουν. Έδειξαν ότι έχουν ποιότητα και είναι μια πολύ δεμένη ομάδα και με την συμπαράσταση χχχχχ οπαδών τους θέλουν από απόψε να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 600 περίπου οπαδοί τους έτοιμοι για να δώσουν την δική τους μάχη της εξέδρας για να σπρώξουν τους ‘’Γαλάζιους’’ στην πολυπόθητη νίκη στους ομίλους.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: