ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ STOIXIMAN ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ για ακόμη μία επίσκεψη μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του:

”Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ σε συνεργασία με τον μεγάλο χορηγό της ομάδας μας, την εταιρεία Stoiximan, προχώρησαν σε μία κίνηση κοινωνικής ευθύνης προσφέροντας χρηματική επιταγή στο πρότυπο κέντρο ημέρας «Απόστολος Λουκάς».

Αντιπροσωπεία της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ αποτελούμενη από την υπεύθυνη μάρκετινγκ κ. Κούλλα Σταυρινίδου και τον υπεύθυνο του Εμπορικού Τμήματος κ. Γιώργο Γεωργιάδη συνόδεψε τον Country Manager της χορηγού εταιρείας Stoiximan στο κέντρο και παρέδωσαν την επιταγή ύψους €5,000 στον Διευθυντή προγραμμάτων του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία “Απόστολος Λουκάς” κ. Ανδρέα Παναγιώτου.

Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής μας ομάδας έδωσαν το παρών τους οι Κύπριοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Χαράλαμπος Κυριάκου και Ιωάννης Πίττας και ο Ίσρα Κολ.

Ο ενθουσιασμός, η χαρά και τα χαμόγελα των ατόμων που εξυπηρετούνται στο κέντρο όταν αντίκρυσαν τους ποδοσφαιριστές και την αντιπροσωπεία των δύο εταιρειών, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή που μπορούσαμε να αισθανθούμε.

Μετά τη σεμνή τελετή ο κ. Παναγιώτου αφού ξενάγησε τους εκπρόσωπους των δύο εταιρειών δήλωσε:

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης και των 54 εξυπηρετούμενων ατόμων του Συνδέσμου μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία στοιχημάτων Stoiximan και τον Απόλλωνα Λεμεσού, για την συγκινητική και γεμάτη ανθρωπιά πρωτοβουλία τους να μας επισκεφθούν στο Πρότυπο Κέντρο Ημέρας του Συνδέσμου μας και να προσφέρουν το ποσό των 5000 ευρώ, ως ενίσχυση των προσπαθειών ανέγερσης ιδιόκτητης δομής Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Προγράμματος Βραχείας Φιλοξενίας του Συνδέσμου μας στην περιοχή Νέας Εκάλης στην Λεμεσό. Τέτοιες ενέργειες είναι άξιες αναφοράς και επαίνου. Το σπουδαιότερο όμως στοιχείο της σημερινής κοινωνικής επίσκεψης, ήταν η χαρά, τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός που πρόσφεραν απλόχερα οι 3 ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, Χάμπος, Πίττας και Κολ, που φωτογραφήθηκαν με τους εξυπηρετούμενους και το προσωπικό του Συνδέσμου. Σήμερα μας κάνατε να νιώσουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο από ένα άθλημα και ο Απόλλωνας πολύ περισσότερα από μία ομάδα. Σας ευχαριστούμε!».

Από την πλευρά του ο κ. Άγγελος Χοντουλίδης τόνισε ακόμη μια φορά ότι η εταιρεία η οποία εκπροσωπεί θα βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία όπως άλλωστε διαχρονικά κάνει.

«Σήμερα, η Stoiximan στάθηκε, όπως κάνει εδώ και χρόνια, στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, προσφέροντας οικονομική βοήθεια στο Πρότυπο Κέντρο «Απόστολος Λουκάς», του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, μέσα από την χορηγική μας συνεργασία με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Εξάλλου, η ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που μας δείχνει η τοπική κοινωνία είναι στις κεντρικές αξίες της Stoiximan σε όλα τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Κύπρο.

Πάντως, να σημειώσω ότι για μας είναι ακόμη σημαντικότερο και από την υλική υποστήριξη, τα χαμόγελα που είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών όταν είδαν από κοντά τους ήρωές τους και ευχαριστούμε τον Απόλλωνα και τους παίκτες του που έδωσαν το παρόν σε αυτή την ημέρα».

Λίγα λόγια για το κέντρο «Απόστολος Λουκάς»

Το κέντρο ιδρύθηκε το 2000 στη Λεμεσό και λειτουργεί στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και απασχόλησης ενηλίκων το οποίο έχει ως κύριους στόχους την κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων που εξυπηρετεί σε ένα πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης.

Ο Σύνδεσμος εξυπηρετεί συνολικά 54 ενήλικα άτομα, τα οποία είναι χωρισμένα σε επτά διαφορετικές ομάδες ανάλογα με τις δεξιότητες, τις ικανότητες και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι εξυπηρετούμενοι ανήκουν στο φάσμα της μέτριας και ελαφριάς νοητικής αναπηρίας και παρουσιάζουν διάφορες διαγνώσεις όπως Σύνδρομο Ντάουν, Αυτισμό ή αυτιστικά χαρακτηριστικά, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση κ.ά.

Η οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος θα βοηθήσει ουσιαστικά τον Σύνδεσμο να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δεύτερη κατοικία η οποία θα φιλοξενεί σε 24ωρη βάση πέντε ενήλικες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ανάμεσα σ’ άλλα ο Σύνδεσμος εκπόνησε και εκτελεί πέντε προγράμματα μέσω των οποίων έχει ως στόχο την αποφυγή του κινδύνου ιδρυματοποίησης, την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία, την επαγγελματική αποκατάσταση, την προστασία και άσκηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στα προγράμματά του συνδέσμου μεταξύ άλλων είναι η μεταφορά και διακίνηση, η διατροφή, η διαμονή, η εκπαίδευση, η άθληση οι θεραπείες και η φροντίδα των εξυπηρετούμενων γενικότερα.

Ο Απόλλωνας Λεμεσού από την πρώτη μέρα ίδρυσης του διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοινά της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας «Απόστολος Λουκάς» για το καταπληκτικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια αλλά και την υποδοχή που μας επεφύλαξαν και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στη διαδρομή τους.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού