ΑΡΗΣ: Από την Β’ Κατηγορία το 2021 στη Φιέστα των Πρωταθλητών το 2023. Η δικαίωση του «Project Άρης»

Η 28η Μαΐου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των οπαδών του ΑΡΗ και όσων απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Οι αρχηγοί Σωφρονίου, Alves και Delmiro σήκωσαν στον ουρανό της Λεμεσού το βαρύτιμο τρόπαιο του πρώτου και ιστορικού τίτλου Πρωταθλήματος.

Οι εννιά δεκαετίες αναμονής, τελείωσαν! Ο ΑΡΗΣ Λεμεσού ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της ΚΟΠ, με έτος ίδρυσης το 1930, ανέβηκε στο θρόνο, πήρε τα σκήπτρα του Πρωταθλητή στο ποδόσφαιρό μας για 1η μόλις φορά στην 93-χρονη ιστορία του. Ένας τίτλος που πανηγυρίστηκε έντονα στο Στάδιο «Αλφαμέγα».

Και δικαιολογημένα αφού ήρθε ως επιστέγασμα μίας εντυπωσιακής πορείας. Αποτέλεσε την ανταμοιβή της σκληρής και επίμονης προσπάθειας όλων στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ για 3 αγωνιστικές περιόδους  2018-19, 2019-20 και 2020-21 αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία. Ήταν μια άσχημη περίοδος για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Το γκολ του Daniel Sikorski στο 66’ λεπτό του τελευταίου αγώνα της χρονιάς 2020-21 εκτός έδρας κόντρα στον Ακρίτα Χλώρακας ανεβάζει μετά από 3 χρόνια τον ΑΡΗ στην Α’ Κατηγορία. Με την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία αρχίζει το κτίσιμο του «Project ΑΡΗ».

Άψογη διοικητική δομή, προσεγμένες και ποιοτικές ενισχύσεις στην τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές με επιβλητική πορεία, πετυχαίνει είσοδο στο Α’ Group των Play off και κερδίζει το πρώτο του Ευρωπαϊκό Εισιτήριο με συμμετοχή στον Β’ Προκριματικό γύρο του Conference League. Κληρώνεται με την Neftci Baku την οποία κερδίζει με 2-0 στην «ΑΕΚ Αρένα» πραγματοποιώντας την πρώτη ιστορική της νίκη στην Ευρώπη. Στον επαναληπτικό χάνει με 3-0 και αποκλείεται.

Και φθάνουμε την μαγική χρονιά 2022-23 όπου συνεχίζει από εκεί που έμεινε και ακόμα καλύτερα, πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία. Συμμετέχει και πάλι στο Α’ Group των Play off καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Στα Play off πραγματοποιεί μία ξέφρενη πορεία με 6 νίκες και 3 ισοπαλίες και γεύτηκε το γλυκό νέκταρ του τίτλου μία αγωνιστική πριν το τέλος του Πρωταθλήματος μετά και την ήττα του ΑΠΟΕΛ από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις 21 Μαΐου 2023.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου, ήταν νύχτα γιορτής και ατέλειωτης χαράς για μικρούς και μεγάλους. Μέθυσε η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος στο «Αλφαμεγα»

Ο ΑΡΗΣ γιόρτασε, με τους φίλους να βροντοφωνάζουν το σύνθημα «ΑΡΗΣ, λαός πρωτάθλημα». Μια υπέροχη ατμόσφαιρα. O πρωταθλητής κόσμος των πρασίνων, νέοι, γέροι, παιδιά, άνδρες και γυναίκες, χειροκρότησαν τους παίκτες χωρίς τέλος. Παντού χαμόγελα και ζητωκραυγές, σε ένα γήπεδο που πήρε φωτιά, όταν έγινε η απονομή του βαρύτιμου τροπαίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Mετά από κοπιαστική πορεία και αμφισβητήσεις, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που πλέον κάθε άλλο από «Ελαφρά» είναι, έκοψε πανάξια το νήμα του Πρωταθλήματος, δίνοντας την ευκαιρία στους οπαδούς του να μεθύσουν από χαρά. Η φιέστα της «τρελής» πράσινης γιορτής άρχισε νωρίς, πήρε «φωτιά» με την απονομή και απογειώθηκε με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος εκτόξευσε τον παλμό!

«Ζούμε στην πράξη αυτό που λέγαμε όλοι, τζιαί μια φορά ο Άρης! Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από φαινομενικά μικρή ομάδα, ανοίγει τον δρόμο και για τις υπόλοιπες να το διεκδικούν με αξιώσεις», είπε ο ΠτΔ.

Ο ΑΡΗΣ γιορτάζει, η Λεμεσός γιορτάζει, το Ποδόσφαιρο γιορτάζει αφού πλέον μία νέα σελίδα έχει ανοίξει στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, με τον ποδοσφαιρικό χάρτη να έχει αλλάξει ριζικά.