Γνωριμία του νέου Δ.Σ. του ΓΣΟ με Αθλητικούς Συντάκτες και άλλους φορείς: Αναφορές για το Τσίρειο ως επίσης για στήριξη αθλητών

Γνωριμία με αθλητικούς συντάκτες που καλύπτουν αγώνες στο Tσίρειο, είχε σήμερα Σάββατο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣΟ. Επίσης προσκλήθηκαν οι Δήμαρχοι της ευρύτερης Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ και εκπροσωποι του αθλητικού γραφείου του Δήμου Λεμεσού. 

Μεταξύ άλλων ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΣΟ κος. Κυριάκος Τσολάκης ανέφερε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις τόσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους αθλητές και τα μέλη του ΓΣΟ, με στόχο τη διατήρηση του αθλητικού πνεύματος του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της Κύπρου, την πλήρη εκμετάλλευση όλων των εγκαταστάσεων του Τσιρείου και την οικονομική ευρωστία του συλλόγου.

Ακολούθως ο νέος πρόεδρος του ΓΣΟ ζήτησε από τους αθλητικούς συντάκτες και τους άλλους φορείς να εκφράσουν απόψεις και ιδέες για όλα όσα αφορούν τον ΓΣΟ.
Εκφράστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις και εισηγήσεις. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στον περιορισμένο αριθμό των μελών του ΓΣΟ και ιδιαιτέρως των γυναικών, για την στήριξη που θα πρέπει να δώσει ο ΓΣΟ στους αθλητες του αλλά και σε φορείς που ασχολούνται με μη δημοφιλή αθλήματα. Έγινε Επίσης αναφορά για τη χρήση του Τσιρείου μετά την αποχώρηση των 3 ομάδων της Λεμεσού στο νέο γήπεδο και η είδηση που βγαίνει και επιβεβαιώθηκε και από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ είναι ότι υπάρχουν σκέψεις έτσι ώστε το Τσίρειο να γίνει Εθνικό Στάδιο Στίβου Β’ αφού το μοναδικό είναι το ΓΣΠ.

Εκφράστηκαν Επίσης γενικές απόψεις για την πρόοδο του αθλητισμού στην Λεμεσό όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων ως επίσης και την προσπάθεια προσέλκυσης ομάδων και αθλητών του εξωτερικού για προετοιμασία.

Η σελίδα μας έθεσε ως εισήγηση επί του θέματος αυτού της προσέλκυσης ομάδων να τεθεί ως εθνική στρατηγική με τη σύσταση ειδικού γραφείου στον ΚΟΑ για την χάραξη εθνικής πολιτικής και εφαρμογής Αθλητικής Διπλωματίας.

Γενικά ηταν ένα ευχαριστο κλίμα και φαίνεται ότι το νέο Δ.Σ. είναι διατεθημένο να προβεί σε τομές.

Στο τέλος προσφέρθηκε μπουφέ στους προσκλεκλημένους.