Δεν πέτυχε την ανατροπή η ΑΕΚ και αποχαιρέτησε το Champions League (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΚ πήγε να κάνει και πάλι άθλο. Αυτή τη φορά όμως δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Αντβέρπ στο «OPAP Arena» και σε συνδυασμό με την ήττα 1-0 στο Βέλγιο, «υποβιβάστηκε» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν τον έλεγχο του αγώνα, σε όλη την διάρκειά του, όμως το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια στοίχησε εν τέλει. Παρότι στο 90ό λεπτό ισοφάρισαν και πήραν εκ νέου ελπίδες, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα οι νταμπλούχοι να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Βέλγους να μπαίνουν πιο δυνατά και να χάνουν νωρίς – νωρίς δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Αρχικά στο 3’ ο Μουκουντί θα κάνει τάκλιν την τελευταία στιγμή, πριν ο Βάινς σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στη συνέχεια ο Μούγια θα σουτάρει, αλλά ο Στάνκοβιτς θα διώξει. Οι δύο ομάδες είχαν ίδιο πλάνο, πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους τους, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πιο κινητικοί δείχνοντας ότι δεν θα έπαιζαν μόνο άμυνα. Πρώτη καλή στιγμή για την «Ενωση» θα έρθει στο 17’ όταν ο Χατζισαφί θα κάνει σέντρα από τα αριστερά, με τον Πόνσε να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά οι νταμπλούχοι θα απειλήσουν ξανά με τον Πινέδα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και τον Μπουτέζ να διώχνει με γροθιές, ενώ στη συνέχεια μια κεφαλιά του Πόνσε θα περάσει άουτ. Την μεγαλύτερη φάση της, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ θα την χάσει στο 25’ με τον Πινέδα να βρίσκει τον Πόνσε που έκανε το σουτ, αλλά τον τερματοφύλακα των Βέλγων να αποκρούει εντυπωσιακά. Oσο ο χρόνος κυλούσε η «Ενωση» είχε περισσότερο τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή, όμως χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει την κλασσική φάση, για να ανοίξει το σκορ και να βάλει… φωτιά στο γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με την ΑΕΚ να είναι αυτή που είχε την μπάλα στα πόδια της και την κατοχή, όμως χωρίς να μπορεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία, την ίδια στιγμή που η Αντβέρπ ήθελε να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος και να… χτυπήσει στην κόντρα. Στο 53’ ο Γκατσίνοβιτς θα βρει με κάθετη τον Πινέδα, που θα κάνει το γύρισμα μέσα από την περιοχή, όμως ο Αλντερβάιρελντ θα διώξει προ του Τσούμπερ που ήταν μόνος του με την εστία.

Στο 61’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να βρουν δίχτυα. Οι ποδοσφαιριστές του Φαν Μπόμελ θα βγουν στην κόντρα με την μπάλα να φτάνει στον Μπαλικουισά, που δεν θα σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά θα κάνει το γύρισμα και τον Μούγια να κάνει την προβολή σε κενή εστία, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Ο,τι όμως δεν κατάφερε ο Μούγια θα το κάνει ο Κερκ στο 73’. Οι παίκτες της Αντβέρπ θα εκτελέσουν γρήγορα το πλάγιο με τον Ρότα να χάνει τον Μπαλικουισά, που θα μπει στην περιοχή και θα γυρίσει την μπάλα και τον Κερκ με προβολή να κάνει το 0-1.

Μετά το τέρμα που θα δεχθεί η «Ενωση», θα φανεί να… μπλοκάρει, μιας και θα συνεχίσει να έχει την κατοχή, όμως χωρίς να μπορεί να απειλήσει, με τους Βέλγους να παίζουν άμυνα για… σεμινάριο. Στο 86’ μετά από σέντρα του Πιζάρο ο Γιουσούφ θα αιφνιδιαστεί και λίγο έλλειψε να βάλει αυτογκόλ, όμως η μπάλα θα περάσει κόρνερ. Στο 90’ η «Ενωση» τελικά θα καταφέρει να ισοφαρίσει όταν ο Αραούχο θα κατεβάσει την μπάλα εκπληκτικά και με σουτ θα κάνει το 1-1. Οι παίκτες του Αλμέιδα στα υπόλοιπα λεπτά θα πιέσουν για να βρουν το γκολ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση, όμως στο 94’ μετά από νέο λάθος ο Μπαλικουισά θα βγει στην αντεπίθεση και θα νικήσει τον Στάνκοβιτς κάνοντας το 1-2.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80’ Μάνταλος), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80’ Γιόνσον), Πινέδα, Τζούμπερ (69’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (80’ Πισάρο), Αμραμπατ (69’ Ελίασον), Πόνσε.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ (65’ Φαν ντε Μπος), Εκέλενκάμπ (65’ Κερκ), Μούγια, Βάινς, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Κεϊτά, Μπαλικουισά (90+7’ Οντρεΐκα), Γιάνσεν (83’ Γιουσούφ).