Διπλό για τον ΑΠΟΕΛ επί της Καρμιώτισσας με πολύ καλή εμφάνιση (στιγμιότυπα)

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε απέναντι στην Καρμιώτισσα την πέμπτη συνεχόμενή του νίκη με 1-2 και ανέβηκε μόνος στην κορυφή εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων που βρίσκονται στα ψηλά. Σκόρερ της ομάδας της Λευκωσίας οι Ντονγκαλά και Κβιλιτάια. Το γκολ των γηπεδούχων ο Σουκ με πέναλτι στο 90+9’.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το πρώτο μέρος, με το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει το παιχνίδι και την Καρμιώτισσα να στέκεται καλά αμυντικά, αλλά να είναι ακίνδυνη επιθετικά.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η ομάδα της Λευκωσίας στη μοναδική καλή φάση που δημιούργησε στον αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μαρκίνιος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντονγκαλά με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι ακολούθως στα δίχτυα του Ανέστη στο 23’. Αρχικά, το παιχνίδι συνεχίστηκε, όμως μετά από παρέμβαση από το VAR κατακυρώθηκε το γκολ, αφού η μπάλα είχε περάσει ξεκάθαρα τη γραμμή του τέρματος των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αποτέλεσμα να μην διαφοροποιηθεί το σκορ.

Χαμηλό τέμπο και στην επανάληψη, με το ΑΠΟΕΛ ωστόσο να είναι απόλυτα εύστοχο και να κάνει δύο τα τέρματά του στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε στο δεύτερο μέρος.

Γύρισμα του Ντονγκαλά από αριστερά, κεφαλιά του Κβιλιτάια και 2-0 για την ομάδα της Λευκωσίας στο 64’. Αρχικά, ο σκόρερ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, όμως με παρέμβαση και πάλι του VAR κατακυρώθηκε σωστά το τέρμα του, αφού καλυπτόταν από αντίπαλο αμυντικό.

Απ’ εκεί και πέρα, όλα είχαν κριθεί, παρότι στο 90+9’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με πέναλτι του Σουκ. Η εσχάτη των ποινών είχε υποδειχθεί μετά από παρέμβαση του VAR για πάτημα του Φαουάζ στον Κύπρο Χριστοφόρου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να επικρατούν δίκαια και να φτάνουν σε μία επαγγελματική νίκη, συνεχίζοντας τόσο το νικηφόρο τους σερί όσο και την ανοδική τους πορεία.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε, Ντούμπια (82’ Θεοδώρου), Φουρ (73’ Κατσαντώνης, Παντελή, Τσουκαλάς (85’ Γκραντινάρου), Ρόσι (73’ Νεοφύτου), Νιούπορτ, Χριστοφόρου, Σουκ, Μπενεζέτ (46’ Ματθαίου).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Ζέφτε (46’ Σατσιάς), Καραμανώλης, Κρέσπο, Ντάλσιο, Σαρφό (80’ Φαουάζ), Πολυκάρπου (70’ Βιγιαφάνες), Μαρκίνιος (63’ Δώνης), Ντονγκαλά, Γαβριήλ (63’ Κβιλιτάια).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: