Είχε Αγιο στο 90’+9′ η Πορτογαλλία που νίκησε με αρκετό αγχος την Γκάνα με 3-2

Η Πορτογαλία αγχώθηκε και δυσκολεύτηκε κόντρα στην ανταγωνιστική Γκάνα και εν τέλει πήρε μια νίκη θρίλερ με σκορ 3-2. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος με γκολ σε πέντε Μουντιάλ, δυο ασίστ ο μαέστρος Μπρούνο.

Το μέχρι στιγμής κορυφαίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ βρήκε νικήτρια την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε ένα ματς θρίλερ νίκησε με 3-2 την ανταγωνιστική Γκάνα και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά. Πρώτος με γκολ σε πέντε Μουντιάλ ο CR7, δυο ασίστ ο εξαιρετικής Μπρούνο Φερνάντες. Οι Αφρικανοί πήγαν να… κλέψουν τον βαθμό στο φινάλε με τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Γκανέζοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα τους και η Πορτογαλία προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Στο 10′ ο Κριστιάνο βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Φέλιξ αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, στο 13′ μετά από σέντρα του Γκερέιρο έκανε εντυπωσιακό άλμα αλλά αστόχησε και στο 28′ αστόχησε από καλή θέση.

Το σκορ εν τέλει άνοιξε στο 64′, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σαλισού ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0. Το ματς ξαφνικά απέκτησε άγρια ομορφιά, με τη Γκάνα να παίρνει περισσότερα ρίσκα και μόλις οκτώ λεπτά αργότερα να φτάνει στην ισοφάριση με σκόρερ τον Αγιού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και έγραψε το 1-1!

Η άμεση ισοφάριση δεν αποθάρρυνε την Πορτογαλία, η οποία βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανακτήσει το προβάδισμα και να καθαρίσει (φαινομενικά) το ματς μέσα σε δυο λεπτά. Αρχικά στο 78΄ο Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε τον Ζοάο Φέλιξ στο τετ-α-τετ με τον τελευταίο να γράφει το 2-1, ενώ στο 80΄σέρβιρε στον Λεάο που με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας. Τα πάντα έδειχναν να είχαν ξεδιαλύνει, όμως η Γκάνα χτύπησε ξανά!

Στο 89΄ο Ραχμάν έκανε τη σέντρα και ο Μπουκαρί τιμώρησε τους Ιβήρες για το 3-2 με κεφαλιά, πανηγυρίζοντας… προκλητικά με «Siuu». Λίγο έλειψε μάλιστα να έρθουν τα πάνω κάτω στις καθυστερήσεις όταν ο Ντιόγο Κόστα άφησε τη μπάλα στο χορτάρι εν αγνοία του τη στιγμή που ο Ινιάκι Γουίλιαμς… παραμόνευε για να την κλέψει, όμως ένα γλίστρημα του επιθετικού της Μπιλμπάο αρκούσε για την Πορτογαλία να διαφύγει τον κίνδυνο και να ξεκινήσει με νίκη στο Μουντιάλ.