Εβαλε… στοπ στο Κύπελλο Ελλάδας η Αστυνομία

«Ανω-κάτω» έγινε ξανά η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς όπως είχε φανεί από τις προηγούμενες ημέρες η Αστυνομία ζήτησε τελικά επίσημα την Τετάρτη (22/11) με έγγραφό της προς την ΕΠΟ την αναβολή των αγώνων Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Αρης, που έχουν οριστεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 6/12 είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ως εκ τούτου η ΕΛ.ΑΣ θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις αυτό το διήμερο και γι’ αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή στην Αθήνα των δύο συγκεκριμένων αναμετρήσεων. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο καθώς οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι εξαιρετικά  περιορισμένες και μόνο εύκολο δεν θα είναι στην ΕΠΟ να βρει «ελεύθερες» μέρες για να χωρέσει στο πρόγραμμα του Κυπέλλου τα παιχνίδια που θα αναβληθούν. Πάντως τα πρώτα σενάρια ήδη κυκλοφόρησαν κι έκαναν λόγο ότι τόσο τα παιχνίδια που αφορούν το «ζευγάρι» των «αιωνίων» όσο κι αυτά που αφορούν το ζευγάρι της ΑΕΚ με τον Αρη θα γίνουν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, στις 10 και 17 Ιανουρίου. Πλέον αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της Ομοσπονίας που δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην αναβολή όλης της πρώτης αγωνιστικής για την φάση των «16» του Κυπέλλου.

Και μια ο λόγος για την ΕΠΟ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης σε διευκρινιστική ενημέρωση με αφορμή τα παράπονα που εξέφρασαν οι Γάλλοι για το ότι στο παιχνίδι που έδωσαν με την Ελλάδα στην «OPAP Arena» δεν υπήρχε η

χρήση της «goal line technology». Η ενημέρωση της ΕΠΟ ανέφερε: «Δεν χρησιμοποιείται πουθενά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων το goal line technology. Είναι απόφαση της UEFA να μην χρησιμοποιείται από κανέναν σε επίπεδο Εθνικών. Ακόμα και οι Ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή στα Πρωταθλήματά τους απαγορεύονται να τη χρησιμοποιούν στους αγώνες των Εθνικών». Οι Γάλλοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι στη φάση με το διπλό δοκάρι του Κομάν στο φινάλε του ματς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της ελληνικής εστίας.