Εθνική Κύπρου: Άντεξε ένα ημίχρονο με την Γεωργία και μετά κατέρρευσε

Ενα ημίχρονο άντεξε η Εθνική Κύπρου στο «Mikheil Meskhi Stadium» της Τιφλίδας, καθώς ήρθε η κατάρρευση στην επανάληψη και η ήττα με 4-0 από την Γεωργία, ήττα η οποία ήταν η έβδομη σε ισάριθμα παιγνίδια για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Καλή η παρουσία της Εθνικής μας στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια, μάλιστα μπορούσαμε να προηγηθούμε με τον Χριστοφή όταν νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε κοντινό πλασέ.

Δεχθήκαμε όμως το πρώτο τέρμα στο πρώτο λεπτό της επανάληψης και από εκείνο το λεπτό παραδοθήκαμε χωρίς να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στο παιγνίδι.

Το 2-0 πέτυχε ο σούπερ σταρ της Γεωργίας, Κβαρατσχέλια, ο οποίος μόνος απέναντι στον Μολ πλάσαρε εύστοχα για το δεύτερο γκολ της Εθνικής του, και το τρίτο ο Σενγκέλια στο 82’ με δυνατό συρτό σουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μικαουτάτζε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους γηπεδούχους.

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά στο παιγνίδι δείχνοντας διάθεση να πιέσει από ψηλά και στο 6’ είχαμε την πρώτη μας ευκαιρία. Ο Χάμπος εκτέλεσε απευθείας το μακρινό φάουλ με τον Μαμαρντασβίλι να πέφτει στη δεξιά πλευρά του και να βγάζει σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν.

Η Γεωργία απάντησε στο 11’ με σπουδαία φάση. Ο Ζιβζιβάτζε υποδέχθηκε την πάσα, και απέναντι από τον Μολ από τα πλάγια έκανε το σουτ αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας.

Ενα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα φάση. Ο Αζάροφ από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή μας, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μολ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κβαρατσχέλια έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Εθνικής μας, μπήκε στην περιοχή μας και έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο όμως δεν απείλησε την εστία του Μολ.

Η Εθνική μας προσπαθούσε να βρει τους κενούς χώρους και στο 37’είχαμε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ. Ο Κάστανος με φοβερή κάθετη πάσα βρήκε τον Χριστοφή, ο οποίος από τα πλάγια έκανε το σουτ αλλά έβγαλε σε κόρνερ με τα πόδια ο Μαμαρντασβίλι.

Η Εθνική μας είχε ακόμα μία τελική, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Χάμπο να δοκιμάζει ένα φαλτσαριστό διαγώνιο μακρινό σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική μας να έχει καλή παρουσία και κάποιες φάσεις για να πετύχει ένα τέρμα με σπουδαιότερη του Χριστοφή από το κοντινό του πλασέ.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Εθνική μας. Ο Κβαρατσχέλια μόλις στο 46’ κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα έξω από την περιοχή μας, έκανε τις ντρίμπλες και μετά το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Ντανίλο που έβγαλε την άμυνα, όμως ο Κιτεϊσβίλι που έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το νέο μακρινό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Εθνικής μας.

Μετά από αυτό το τέρμα η Εθνική μας για ακόμα μία φορά βρέθηκε ψυχολογικά πολύ κάτω με τους γηπεδούχους να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Μάλιστα στο 58’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσακβετάτζε βρέθηκε απέναντι στον Μολ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το παιγνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο με την Εθνική μας να αδυνατεί να απειλήσει. Πρώτη μας τελική ήρθε στο 80’ με τον Κακουλλή να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η Εθνική μας δέχθηκε και τρίτο τέρμα, με τον Σενγκέλια. Ηταν η γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων με τους παίκτες της Γεωργίας να ανταλλάζουν ωραία τη μπάλα και τον Σενγκέλια με διαγώνιο συρτό σουτ να κάνει το 3-0.

Στο 88’ η Εθνική μας είχε την καλύτερή της ευκαιρία στην επανάληψη, με τον Κακουλλή από τα πλάγια να κάνει την εκπληκτική ντρίμπλα πάνω στον Κάσια και μετά να πλασάρει αλλά ο Μαμαρντασβίλι έβγαλε σε κόρνερ.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα η Γεωργία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Γκόγκιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μικαουτάτζε οποίος στο 90’+5 έγραψε το τελικό 4-0.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Αζάροφ (71’ Σενγκέλια), Λοτσοσβίλι, Κιτεϊσβίλι (85’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Μαμουτσασβίλι, Κβαρατσχέλια (85’ Μεκβαμπισβίλι), Τσακβετάτζε (71’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάτζε (59’ Μικαουτάτζε).

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Καρώ, Κυπριανού, Γκόγκιτς, Ανδρέου (46’ Αντωνίου), Ιωάννου (87’ Κορέια), Κούσουλος, Ντανίλο, Χάμπος (62’ Χαραλάμπους), Κάστανος (70’ Λοίζου), Χριστοφή (71’ Κακουλλής).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: