Εξαιρετικός και πάλι ο Ολυμπιακός νίκησε και την Ομόνοια με 1-0

Τεράστια νίκη του Ολυμπιακό με 1-0 κόντρα στην Ομόνοια που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τη μαχαιριά στο πληγωμένο σώμα των πρασίνων έδωσε ο Πεχλιβάνης στο 54ο λεπτό.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν ξανά κατώτερη των περιστάσεων. Ο κόκκινη κάρτα στον Σέχου στο 33ο λεπτό την επηρέασε και την ανάγκασε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του ματς, που ανέβασε ρυθμό και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το… άγγιξε, το σουτ του Ατιέμγουεν όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Γνώρισε έτσι τη δεύτερη τη ήττα στο πρωτάθλημα, σε σύνολο τεσσάρων αγώνων και έμεινε στην ένατη θέση της βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς.

Εξαιρετική ήταν η ομάδα του Τακτακαλά, που θύμισε την περσινή ομάδα που διακρίθηκε και έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Αν και στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε. Ο επιθετικός της μονόλογος δεν είχε σταματημό, αν και στο τέλος μπορεί να αισθάνεται τυχερή που δεν ισοφαρίστηκε…

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη δεύτερη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, πρώτη εντός έδρας, και ανέβηκε στους επτά βαθμούς και την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα στιγμιότυπα από την Cytavision


Το ματς

Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο κυριάρχησαν η δύναμη, η ένταση και τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ, οι δύο ομάδες ελάχιστα μπόρεσαν να φανούν απειλητικές μπροστά από τις δύο εστίες. Αρχικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι, με την Ομόνοια να ισορροπεί στη συνέχεια και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων με το πέρασμα του χρόνου.

Στο 33ο λεπτό οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, όταν ο Σωτηρίου απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σέχου εξαιτίας σκληρού μαρκαρίσματος στον Γουακάσο. Αρχικά ο διαιτητής τιμώρησε τον Νιγηριανό με κίτρινη κάρτα, κατόπιν όμως υπόδειξης του Ιταλού VARίστα Μάρκο Γκούιντα πήγε για on field review για να δει ξανά τη φάση.

Τελικά άλλαξε την αρχική του απόφαση, πήρε πίσω την κίτρινη και έβγαλε την κόκκινη κάρτα στον Σέχου, αφήνοντας το «τριφύλλι» με δέκα παίκτες. Οι μαυροπράσινοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους αριθμητικό αποτέλεσμα στον υπόλοιπο χρόνο, ενώ και οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επηρεασμένοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός… μονόλογος των μαυροπρασίνων. Σχετικά νωρίς (54’) στην επανέναρξη ο Πεχλιβάνης έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το εκτός περιοχής σουτ του Κύπριου μεσοεπθετικού κόντραρε στον Γιούστε, η μπάλα ξεγέλασε τον Φαμπιάνο και κατέληξε στα δίκτυα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ομόνοια δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να φανεί επικίνδυνη, παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Χένινγκ Μπεργκ στην προσπάθεια του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Η ομάδα του Τακτακαλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τον αγώνα στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και στο τέλος κινδύνεψε με ισοφάριση. Το «τριφύλι» ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν αργά, παρά το ότι έφτασε πολύ κοντά την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις του ματς.

Αρχικά στο 90+1’, με το μακρινό δυνατό σουτ του Ατιέμγουεν να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια σε διπλή ευκαιρία στο 90+3’, με τον Μολ να διώχνει το σουτ του Ζαχαρίου και τον Λέτγσιακς να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να είναι άστοχος…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιώργος Πετράκης): Μολ, Κυριάκου (81′ Κονφέ), Μποβέδα, Ντιανέ, Μανρίκε, Νάνι, Γουακάσο (33′ Χαραλάμπους – 59′ Γκουστάβο), Σαρφό, Πεχλιβάνης (81′ Κα), Γουίλσον, Μάντζης.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ψάλτης (79′ Χαραλάμπους), Λανγκ, Γιούστε, Λέτσγιακς, Παναγιώτου, Σέχου, Λοίζου (65′ Ζαχαρίου), Τζιωνής (74′ Ατιέμγουεν), Παπουλής (65′ Ντίσκερουντ), Κακουλλής (65′ Τσέποβιτς).