Επανάληψη του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε ο Αθλητικός Δικαστής (Αναλυτικά το σκεπτικό)

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και πυρσούς), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(β) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες και πυρσούς) πριν την έναρξη του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην Δυτική  κερκίδα πριν την έναρξη του αγώνα που είχε στόχο τους οπαδούς της αντίπαλης κερκίδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/04.12.2022 (13η Αγωνιστική) ο οποίος δεν διεξήχθη.

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
(α) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα (κατά την προθέρμανση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο έριχναν πέτρες από μπετόν στον αγωνιστικό χώρο προς το τεχνικό επιτελείο της αντίπαλης ομάδας και κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών της αντίπαλης ομάδας μετά την προθέρμανση συνέχιζαν τον πετροβολισμό προς αυτούς θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σωματική τους ακεραιότητα) καθώς επίσης και για επεισόδια που προκάλεσαν κατά την ώρα της ανακοίνωσης για μη διεξαγωγή του αγώνα (έκαψαν καθίσματα και έριχναν στο γήπεδο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες, πυρσούς και καπνογόνα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(γ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα (πέτρες από μπετόν και μπουκάλια με βενζίνη κατά την ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του αγώνα και για  πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(δ) για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα (έκαψαν καθίσματα, έσπασαν καθίσματα και προκάλεσαν φθορές (έσπασαν) τσιμεντένια στρώματα στην κερκίδα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Για τις καταγγελίες α, β, γ και δ επιβάλλεται στην ΑΕΛ πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. 

(ε) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην Ανατολική  κερκίδα πριν την έναρξη του αγώνα που είχε στόχο τους οπαδούς της αντίπαλης κερκίδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
(στ) για ανάρτηση πανό από οπαδούς της ομάδας με υβριστικό περιεχόμενο ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο. 
στον  αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/04.12.2022 (13η Αγωνιστική) ο οποίος δεν διεξήχθη.

*Μη διεξαχθείς Αγώνας Πρωταθλήματος  CYTA Α’  Φάση  περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΕΛ Λεμεσού/04.12.2022 (13η Αγωνιστική).
Απόφαση: Διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την ΚΟΠ.

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό των πιό πάνω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ 14.12.2022