Επιτέλους νίκη για τον Απόλλωνα ως γηπεδούχος, στο θεσμό του πρωταθλήματος (στιγμιότυπα)

Τέλος αγώνα στο νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέτυχε τρίποντο ως γηπεδούχος στο θεσμό του πρωταθλήματος μετά από 5 μήνες (!!!) αφού νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα με 2-0. 

Με τη νίκη ο Απόλλωνας εδραιώνεται στην κορυφή της βαθμολογίας του Β’ γκρουπ με 41β. ότι και αν σημαίνει αυτό.  

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους ”Γαλάζιους” να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και  άρχισαν νωρίς να δημιουργούν ευκαιρίες στην εστία του Μέλισσα. Χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 20′ ο Απόλλωνας δημιούργησε 5 τελικές ευκαιρίες χωρίς να έλθει το γκολ.

Στο 24′ λεπτό όμως ο χρυσός σκόρερ του νικητηριου γκολ κόντρα στην ΑΕΚ Pedro Marques “κτυπησε” και πάλι με κεφαλιά πετυχαίνοντας το 1-0 μετά από ασίστ του Santos.

Μετά το γκολ ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει δημιουργώντας άλλες 6 τελικές όμως ο Μέλισσας όποτε χρειάστηκε είπε όχι.

Ένα όχι που δεν είπε όμως σε συρτό σουτ του Marques στο 45′ λεπτό πάλι με ασίστ του Santos, πέτυχε το γκολ. Με παρέμβαση όμως του VAR ο διαιτητής πήγε να δεί την φάση για να κρίνει αν ο Sagal που βρισκόταν ακίνητος δύο μέτρα μπροστά από τον τερματοφύλακα, κρίθηκε ότι επειρεαζε τη φάση και το γκολ ακυρώθηκε.

Το 1-0 ήταν το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο Απόλλωνας συνέχισε να επιδιώκει ένα δεύτερο γκολ το οποίο ήλθε στο 61′ λεπτό με κεφαλιά του Sagal σε ασίστ του Peretz.

Με το 2-0 υπέρ τους οι “Γαλάζιοι” έριξαν ρυθμούς όμως εξακολουθούσαν να ελέγχουν τον αγώνα.

Στον χρόνο που απέμεινε ο Απόλλωνας δεν επετρεψε στη Νέα Σαλαμίνα να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Leeuwenburgh και κάπως έτσι τελείωσε ο αγώνας με νικητή τον Απόλλωνα με σκορ 2-0.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: