Επιτυχημένη η εκστρατεία του ΟΦΗ στο Αγρίνιο

Ένας ψυχωμένος και αρκετά εντυπωσιακός ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1 πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στην Super League για τη 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αφού πλέον είχε στην διάθεση του ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά. Πιο συγκεκριμένα ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τους Επασί κάτω από τα δοκάρια, Πασαλίδη, Βούρο στο κέντρο της άμυνας, ενώ αριστερό μπακ ξεκίνησε ο Μπαλογιάννης και δεξιά ο Μαρινάκης.

Στην μεσαία γραμμή, ξεκίνησαν οι Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Νέιρα, ενώ στα «φτερά» Τοράλ, Λάμπρου με μοναδικό προωθημένο τον Φαν Ντάινεν.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΟΦΗ, αφού μόλις στο 6ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και με ωραία κεφαλιά «νίκησε» τον Επασί για το 1-0.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν παρασύρθηκαν από το γκολ και έβγαλαν άμεσα αντίδραση καταφέρνοντας  στο 16ο λεπτό να ισοφαρίσουν, όταν ο Λάμπρου από τα δεξιά έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε μέσα στην περιοχή, σέντραρε και ο Μαλής άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του κάνοντας  το 1-1.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός και από τις δύο ομάδες και στο 20 λεπτό ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά με τον Καρέλη, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νέιρα απάντησε στην ευκαιρία του Καρέλη, όμως και αυτό το σουτ ήταν άστοχο.  Στο 32ο λεπτό ο Παναιτωλικός παραλίγο να πάρει προβάδισμα στο σκορ μετά το λάθος του Επασί, όμως ο Καρέλης δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

Στο 35ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία με τον Ντουάρτε να σεντράρει και τον Λουί να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες με στατική φάση, όταν ο Λάμπρου εκτέλεσε φάουλ στο 38ο λεπτό, όμως ο Μελίσας, έδιωξε σε κόρνερ. Στο 41ο λεπτό  ο Τοράλ απείλησε για τον ΟΦΗ, με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Λάμπρου, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1 σκορ. Μάλιστα στο τέλος οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα «χέρια» με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν την κατάσταση.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με στόχο να πιέσει τον ΟΦΗ και να ξανά πάρει το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλά διαβασμένοι και κρατούσαν με ευκολία το 1-1.

Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα ΟΦΗ ανέβαζε στροφές στο παιχνίδι του και γινόταν απειλητικός, με τους Γκαγιέγος και Νέιρα. Οι «ασπρόμαυροι» στο 61ο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γρατσάνης με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Καρέλη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέιρα ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Ο Νίκος Νιόπλιας στο τελευταίο 20λεπτο άλλαξε το σύστημα για τον ΟΦΗ παίζοντας με τρία στόπερ θέλοντας να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ απείλησε ξανά στο 72ο λεπτό  με ατομική προσπάθεια και σουτ του Ντουρμισάι από δεξιά, ωστόσο μπλόκαρε ο Μελίσσας.

Στο 80ο λεπτό ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς όταν ο Ντουρμισάι σούταρε από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Καστάνιος αστόχησε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός όπως ήταν φυσιολογικό πήρε την κατοχή της μπάλας με στόχο να πιέσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο ΟΦΗ έψαχνε με αντεπιθέσεις να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια άγγιξαν το 1-3 στο 87ο λεπτό, όταν ο Νέιρα σούταρε με τον Μελισσά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο ΟΦΗ πήρε μεγάλο «διπλό» στο Αγρίνιο, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα!

Παναιτωλικός Μελισσάς, Βργκοτς, Μάλης, Μπράιαν, Αντουνές, Βαρόνε, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Μόρσεϊ, Καρέλης, Βέργος.

ΟΦΗ Επασί, Μπαλογιάννης, Πασαλίδης, Βούρος, Μαρινάκης, Γκαγιέγος, Μεγιάδο, Νέιρα, Τοράλ(56’ Καστάνιος), Λάμπρου(69’ Ντουρμισάι), Φαν Ντάινεν(69’ Γιαννούλης).