Η μάχη στην Αρένα σε λίγο. Νίκη εκτόξευσης για τους Γαλάζιους ή νίκη φιλί ζωής για τους Κιτρινοπράσινους ;

Καλησπέρα από την AEK Arena, όπου σε λίγο θα έχουμε ένα ντέρμπι με διαφορετική σημασία για τις 2 ομάδες. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 50β ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ αντιμετωπίζει την 5η της βαθμολογίας με 42β ΑΕΚ.

Η γηπεδούχος ομάδα του David Badia βρίσκεται 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον σημερινό αντίπαλο της και κατεβαίνει με την στήριξη του κόσμου της με μοναδικό στόχο τη νίκη για να μειώσει την διαφορά στο -5 αλλά πρωτίστως για να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ομάδα της Λάρνακας αφού από την μια θα ανοίξει και άλλο η διαφορά από τις ομάδες που κυνηγούν Ευρωπαϊκό εισιτήριο και από την άλλη ήδη η ΠΑΦΟΣ F.C. έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Στην ΑΕΚ θέλουν να σημειώσουν 3η νίκη φέτος επί των Γαλάζιων ειδικά τώρα που αγωνίζονται στην έδρα τους, κάτι που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία για την συνέχεια.

Από την άλλη η ομάδα του Alexander Zorniger  μετά από 6 συνεχόμενες ισοπαλίες στο Πρωτάθλημα (2 από την κανονική περίοδο και 4 στα Playoffs) έρχεται στην Arena με τη στήριξη των 550 περίπου οπαδών της (Sold out η Βορεια) και ισως αλλου, αποφασισμένη να αποδράσει με το τρίποντο που θα ανοίξει τη διαφορά από τους 2ους στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ και ΑΡΗ στο +8 εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων.  Από την άλλη θα βγάλει knock out την ομάδα της Λάρνακας από την διεκδίκηση του τίτλου αφού η διαφορά θα εκτοξευτεί στο +11. Οι Γαλάζιοι γνωρίζουν λοιπόν ότι νίκη σήμερα σημαίνει πάρα πολλά και με τον αέρα της ψυχολογίας του πρωτοπόρου είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν στο Κολόσσι με το πολύτιμο τρίποντο, κλείνοντας στόματα ότι δεν κερδίζουν αλλά πρωτίστως αφού θα καταστούν το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων της βαθμολογίας τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Badia και Zorniger .

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: