Η ”μάχη των μαχών” σε λίγο στο ΓΣΠ όπου ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθληματος

Σήμερα πέφτουν στο ΓΣΠ όλα τα φώτα  του ενδιαφέροντος από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Ο μεγάλος τελικός Πρωταθλήματος αρχίζει σε λίγο.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 72β. ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την 2η της βαθμολογίας με επίσης 72β. (οι γηπεδούχοι υπερισχύουν στην ισοβαθμία αφού την φετινή σαιζόν στους μεταξύ τους αγώνες ο ΑΠΟΕΛ  έχει δύο νίκες στην ‘’Αρένα’’ με 0-3 και 1-2 και ένας αγώνας στο ΓΣΠ έληξε ισόπαλος 2-2), στον αγώνα της χρονιάς που θα καθορίσει τον Πρωταθλητή. Η γηπεδούχος ομάδα του ΑΠΟΕΛ στέφεται Πρωταθλήτρια με ισοπαλία ή νίκη, ενώ η ομάδα της ΑΕΚ για να σηκώσει για 1η φορά το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας θα πρέπει να νικήσει.

Είναι ένας αγώνας που χαρακτηρίζεται με διάφορες επικεφαλίδες όπως:

‘’Η μάχη των μαχών’’, ‘’Ένας αγώνας χωρίς αύριο’’, ”Και τώρα οι 2 τους” ‘’Ο τελικός Πρωταθλήματος’’ κλπ.

Έφτασε η ώρα λοιπόν για να τα ‘’πουν’’ ενώπιος ενωπίω. Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα περνούν σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Sa Pinto προερχόμενη από ήττα με 1-0 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ και θέλει τους όπως αναφέραμε ισοπαλία η νίκη για να στεφθεί για 29η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής.

Από την άλλη η ομάδα του Ran Ben Simon (ο οποίος θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο της ΑΕΚ αφού ήδη έχει συμφωνήσει να αναλάβει την Εθνική ομάδα του Ισραήλ), προέρχεται από ισοπαλία 2-2 με την Ανόρθωση στην «Αρένα» και κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο τη νίκη για να κατακτήσει για 1η φορά στην ιστορία της το Πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Λάρνακας ήλθε στο ΓΣΠ χωρίς την παρουσία δικών της οπαδών μετά την γνωστή απόφαση της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τέλος της χρονιάς και βλέπουμε στο Βόρειο πέταλο μόνο τους 50 που έχουν δικαίωμα.

Η ατμόσφαιρα εδώ στο ΓΣΠ είναι μοναδική από τις 18000+ οπαδούς των ‘’Γαλαζοκιτρίνων’’ που δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα και είναι έτοιμοι να σπρώξουν την ομάδα τους στο αποτέλεσμα που θα τους αναδείξει Πρωταθλητές.  

Δείτε φωτογραφίες από το ΓΣΠ που πήραμε από Sportive24 καθώς και το φύλλο αγώνα:

Οι 50 της ΑΕΚ

Το φύλλο αγώνα: