Η ΠΑΕΕΚ έδειξε και απόψε ότι δεν ήλθε για τουρισμό στην Α’ Κατηγορία. Πήρε τεραστιο διπλό με νίκη 2-3 επί της Ανορθωσις στο ΠΑΠ

Η ΠΑΕΕΚ πήρε διπλό έκπληξη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αφου νίκησε με 3-2 την Ανόρθωση έπειτα από παιχνίδι με πολλες συγκινήσεις. Η ομάδα της Κερύνειας τιμώρησε την αντίστοιχη της Αμμοχώστου, αξιοποιώντας τις αμυντικές αδυναμίες στην περιοχή του Γκιόργκι Λόρια.

Ο Νάντο που έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κεφαλιά στο 34’ και εφτά λεπτά αργότερα ήρθε το 2ο γκολ με κοντινό πλασέ του Ενόχ. Ο Κορέια μείωσε στο 44’  για την Ανόρθωση. Στο 62’ ήρθε η ισοφάριση για την Ανόρθωση από τον άλλο πλάγιο μπακ της, και εκεί που όλοι ανέμεναν την ολική ανάτροπή εγινε εντελώς το αντίθετο. Ο Έσελινγκ πετυχε το νικητήριο τέρμα  για την ομάδα της Κερύνειας στο 72′ ολοκληρώνοντας το μεγάλο μπαμ μεσα στο αντρο της Ανόρθωσης.

Οι κυανόλευκοι επιβεβαιώνουν όσο περνά ο καιρός ότι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Μπορούν να επικρατήσουν της Γάνδης, μπορούν να γνωρίσουν οδυνηρή ήττα από την ΠΑΕΕΚ στο «σπίτι» τους.

Έτσι, από τη μια οι μεν προβληματίζονται για το πού μπορεί να τους οδηγήσει η τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα με τόση αστάθεια και οι δε πανηγυρίζουν και δικαιούνται να ελπίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μία θέλει πρωτάθλημα και έχει 13 βαθμούς και η άλλη να σωθεί και έχει 11.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Κορέια, Ιωάννου (82′ Ρουσιάς), Χούσμαπουερ, Πόποβιτς (46′ Κατσαράβα), Ουάρντα, Χριστοφή (62′ Ντέλετιτς), Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Έσελινγκ, Μασέντο, Κούρος, Ντίας, Σουμαόρο, Γιάνσεν (60′ Καπαρτής), Νάντο (80′ Τίμερμανς), Αριστοτέλους, Ενόχ (80′ Χαραλάμπους).

Σκόρερ: Κορέια 44′, Αμπαρτζουμιάν 62′ / Νάντο 34′, Ενόχ 41′, Έσελιν 71′

Κίτρινες: Ιωάννου, Ρισβάνης / Δημητρίου, Μασέδο.