Θα τα “πουν” σε λίγο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΑΡΗΣ σε ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής

Καλησπέρα από το κρυο Τσίρειο Στάδιο, όπου σήμερα πέφτουν τα φώτα του ενδιαφέροντος της αγωνιστικής με το τοπικό ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΗΣ.

Οι 2 Λεμεσιανές ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στη 2η με 14β. και ο ΑΡΗΣ στη 3η με 12β. τίθενται αντιμέτωποι σε ένα αγώνα που δεν έχει φαβορί. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, αφού και οι 2 ομάδες έδειξαν ότι έχουν ποιότητα και βάθος στο ρόστερ.

Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντος αγωνιστικού χώρου.

Οι Γαλάζιοι του David Catala  μετά και τις δύο τεράστιας σημασίας νίκες (επί της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στο Αντώνης Παπαδόπουλος πριν μία βδομάδα και επί της Πρωτοπόρου του Ολλανδικού Πρωταθλήματος για το Conference League την περασμένη Πέμπτη στο ΓΣΠ) έδειξαν ότι με την επιστροφή των τραυματιών έγιναν ακόμα πιο δυνατοί σε όλες τις γραμμές, είναι προετοιμασμένοι με σοβαρότητα και πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο να πάρουν το τρίποντο που θα τους ανεβάσει συγκάτοικος στην κορυφή με την ΠΑΦΟΣ F.C.  Ο Ισπανός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αλεσάμι, Μαλεκκίδη, Φιλιώτη και Πειμπερνς.

Από την άλλη η ομάδα Aleksey Shpilevsky η οποία έδειξε ότι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι ακόμα πιο ώριμη αγωνιστικά και έχει θέσει ψηλούς στόχους, είναι καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους περσινούς Πρωταθλητές με πειθαρχία, πάθος και προσοχή καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πανηγυρίσουν το  τρίποντο και να προσπεράσουν βαθμολογικά τους ‘’Γαλάζιους’’ και να βρεθούν στο -2 από την κορυφή.

Αναμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό παιγνίδι, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μονομαχίες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο Λεμεσιανών ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Catala και Shpilevsky.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενισχύουν με τα συνθήματα τους οι τέσσερεις περίπου χιλιάδες ένθερμοι οπαδοί τους με πυρήνα τους οργανωμένους Φυγάδες της Θύρας 1. Από την άλλη στο πλευρό της ‘’Ελαφρας Ταξιαρχίας’’ που κάθε άλλο από ‘’Ελαφρά’’ είναι  θα βρίσκονται 600 περίπου οπαδοί τους. Φυσικά η αριθμητική παρουσία αλλά και ο παλμός είναι σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των ‘’Γαλάζιων’’.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: