Ισπανία και Γερμανία έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που κρατά ”ζωντανούς” τους Γερμανούς

Σε ένα ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις η Ισπανία προηγήθηκε αλλά ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε σε 1-1 και η Γερμανία μένει «ζωντανή» στο παχνίδι της πρόκρισης αλλά θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η Γερμανία είδε μπροστά της να αναβιώνει ο εφιάλτης του 2018 όταν ο Άλβαρο Μοράτα άνοιξε το σκορ αλλά ο game-changer Σανέ και ο σκόρερ Φούλκουργκ κράτησαν όρθια την ομάδα του Χάνσι Φλικ (1-1) στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, κόντρα στην Ισπανία. Τα Πάντσερ πλέον για να περάσουν στους «16» χρειάζονται νίκη με την Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία να ηττηθεί από τη Φούρια Ρόχα την τελευταία αγωνιστική ή ισοπαλία και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο του ματς και κυκλοφορούσε τη μπάλα με τη Γερμανία να ασκεί πίεση για να «μπλοκάρει» τo passing game των Πάντσερ. Στο 6′ η Φούρια Ρόχα είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Όλμο έπιασε σουτ-βολίδα, ο Νόιερ βρήκε ίσα ίσα τη μπάλα και την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών. Η Γερμανία είχε καλή στιγμή στο 24′ όταν μετά από γρήγορη κυκλοφορία των παικτών του Φλικ, ο Γκνάμπρι τελείωσε τη φάση με πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

Στο 54′ ο Λουίς Ενρίκε έριξε στο ματς κλασικό «9αρι» με την είσοδο του Άλβαρο Μοράτα και ο υψηλόσωμος σέντερ φορ τον δικαίωσε. Στο 62′ ο Αλμπα γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά, ο Ζίλε δεν πρόλαβε να μαρκάρει τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος με τελείωμα μιας επαφής άνοιξε το σκορ. Η Φούρια Ρόχα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 65′ όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση Όλμο έκανε την πάσα, ο Γκάβι άφησε την μπάλα να περάσει για τον Ασένσιο, ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι Γερμανοί από εκεί και πέρα πίεσαν και έψαξαν το γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς. Στο 73΄ο Ρόδρι έκοψε τον Φούλκρουγκ μέσα στην περιοχή πριν εκτελέσει, ο Σανέ έβγαλε τετ α τετ στον Μουσιάλα, ο οποίος πλάσαρε αντί να πασάρει στον Γκνάμπρι και ο Σιμόν τον νίκησε. Η φάση τελείωσε με το άστοχο βολέ του Γκνάμπρι. Τα Πάντσερ βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 83′. Όμορφη προσπάθεια του Σανέ, η μπάλα μέσω Μουσιάλα καταλήγει στον Φούλκρουγκ και ο επιθετικός της Βέρντερ με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιμόν γα το 1-1. Η Γερμανία είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να κάνει την ανατροπή όταν ο Σανέ βγήκε τετ α τετ αλλά προσπάθησε να περάσει τον Σιμόν και έφυγε πλάγια.

MVP: Ο Ουνάι Σιμόν ήταν καθοριστικός και έκανε δυο μεγάλες αποκρούσεις που κράτησαν όρθια την Ισπανία. Είχε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Κίμιχ και είπε «όχι» στον Μουσιάλα σε τετ α τετ. Η Φούρια Ρόχα έπαιξε καλά αλλά θα μπορούσε να είχε χάσει αν δεν είχε τον κίπερ της.

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα (82΄Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι (66′ Γουίλιαμς), Πέδρι, Όλμο, Φεράν (54′ Μοράτα), Ασένσιο (66′ Κόκε)

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ (70′ Κλόστερμαν), Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ (87′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85′ Χόφμαν), Μίλερ (70′ Φούλκουργκ), Γκιντογκάν (70′ Σανέ), Μουσιάλα

Πηγή: gazzetta.gr