Μελισσανίδης: «Αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός!»

Ατάκες έδωσε στην ετήσια συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας τόσο για τη μάχη του πρωταθλήματος, όσο και για εγκαίνια της OPAP Arena.

Για την κούρσα του τίτλου: «Κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Κάποτε ξέραμε από πριν τι θα γίνει. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε έδρα, η διαδρομή θα δείξει. Και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός, μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Θέλω να το πάρει η ΑΕΚ φυσικά! Αλλά να σας πω κάτι, αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Μεγάλη ομάδα είναι, μετά από τόσα χρόνια μπορεί να το δικαιούται. Στη διεκδίκηση όμως είναι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα δούμε».

Για τη θέρμη του Ολυμπιακού με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Δεν ξέρω τι να σας πω, μπορεί να κάνει λόμπι για την Αγγλία…».

Για τα εμπόδια που μπήκαν για το γήπεδο και τις άλλες ελληνικές ομάδες που θέλουν να φτιάξουν το γήπεδο τους: «Το τι τραβήξαμε εμείς για το γήπεδο… Τέσσερις φορές πήγαμε στο ΣΤΕ. Μια φορά αν τύχαινε κάτι, να πέσεις κάπου σε κάποιον δικαστή, θα τελείωνε. Δεν είπα ποτέ όμως ότι δεν θα κάνουμε το γήπεδο. Ήταν στόχος ζωής να το κάνω. Δέχτηκα πόλεμο. Έτρεξα και τα κατάφερα. Μακάρι όλοι όμως να κάνουν καινούργια γήπεδα. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το θεωρώ κουτό να μην θέλουν κάποιοι να κάνουν οι αντίπαλες ομάδες γήπεδο. Λέγανε κάποιοι για τσαμπα-Σοφιά. 20 εκατομμύρια πήραμε, 75 στοίχισε το γήπεδο. Αλλού είδαμε τι έγινε, έγινε η κλοπή του τρένου και δεν πλήρωσε κανείς, τίποτα».

Για το ότι κάλεσε τον Μαρινάκη στα εγκαίνια και το εάν σκέφτεται να τον καλέσει για μια ξενάγηση στο γήπεδο: «Δεν το έχω σκεφτεί. Εγώ τότε έκανα αυτό που έπρεπε. Θα το δούμε. Αν έρθουν είναι καλοί στις αντιγραφές, μπορεί να αντιγράφουν πράγματα…»

Για την επίσκεψη Λαπόρτα και αν υπάρχει σκέψη στην ΑΕΚ για το μοντέλο μελών που έχει η Μπαρτσελόνα: «Δεν λειτούργησε στο παρελθόν αυτό. Ο Λαπόρτα είναι προσωπικός μου φίλος. Ήρθε στο γήπεδο και τον ξενάγησα. Εντυπωσιάστηκε»!

Για τη συγκίνηση του στα εγκαίνια και την υλοποίηση του γηπέδου: «Ήταν στοίχημα ζωής για εμένα και το πέτυχα. Φοβήθηκα μόνο το ΣΤΕ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Να σας πω όμως και μια ιστορία. Τότε στα ξεκινήματα χτυπάει το τηλέφωνο μου και στο τηλέφωνο μου συστήνεται κάποιος κύριος ως Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του ΣΤΕ. Μου λέει, θέλω να έρθω να σας δω, να δω το οικόπεδο, το χωράφι που θέλετε να κάνετε το γήπεδο. Πράγματι ήρθε. Περπάτησε όλον τον χώρο και κράταγε σημειώσεις. Έβλεπε αλλού σκουπίδια, αλλού χόρτα, αλλού μαραμένα δέντρα.

Γυρίζει και μου λέει: Εδώ σε αυτόν τον παρατημένο χώρο δεν θέλουν κάποιοι να γίνει το γήπεδο; Αυτό τότε εμένα μου έδωσε ώθηση. Πήρε προσωπικά πάνω του την υπόθεση. Αυτόν τον άνθρωπο η ΑΕΚ θα τον τιμήσει, θα του δώσουμε το χρυσό μετάλλιο, τον Δικέφαλο Αετό, γιατί μας κατάλαβε, μας βοήθησε και έκανε το σωστό. Είχαμε πέσει σε κάτι τρελούς που έλεγαν ο Μελισσανίδης θέλει να πάρει το άλσος. Τι να το κάνω το άλσος; Στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πάντα ήταν μαραμένα! Τώρα όλα τα μαγαζιά είναι γεμάτα! Κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες οπαδοί θα έρχονται στην πόλη και θα αφήνουν χρήματα».

Για την αγάπη του κόσμου: «Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου, αλλά συνήθως όταν φεύγεις από τη ζωή σου δίνουν ακόμα περισσότερο αγάπη».

Για τον πόλεμο από τη Δημοτική αρχή: «Εμείς στηρίξαμε τον Βούρο όταν έγιναν οι εκλογές. Από εκεί και πέρα και ο Βασιλόπουλος το μετάνιωσε, κατάλαβε και αυτός. Οι δυνατοί συγχωρούν. Έγινε το γήπεδο, τέλος».

Πηγή: metrosport.gr