Με γκολ του Camara στο φινάλε ο ΠΑΟΚ λύγισε τον Ατρόμητο

Πέρασε με… καρδιά πρωταθλητή από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ! Παρότι ο Ατρόμητος πήγε να τον υποχρεώσει σε απώλεια, με γκολ στο 90ο λεπτό, ο «Δικέφαλος» επικράτησε με σκορ 2-1.

Λυτρωτής ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά, με τους Περιστεριώτες να παρουσιάζουν πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι τότε. Ακόμα κι έτσι όμως, οι «ασπρόμαυροι» πάνε με το απόλυτο «3 στα 3»,  στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη συγκέντρωσης του ΠΑΟΚ, του οποίου οι παίκτες έκαναν εύκολα λάθη από νωρίς. Στο 5ο λεπτό, ο Μίχορλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι με ένα σουτ εντός περιοχής, σε μια φάση που προήλθε από λάθος γύρισμα του Οτο και έξυπνη πάσα του Καρλίτος. Ο Κροάτης τερματοφύλακας χρειάστηκε και πάλι να επέμβει στο 8ο λεπτό, αυτή τη φορά σε μακρινό σουτ του Ουάρντα, το οποίο τελικά έδιωξε σε κόρνερ, δείχνοντας πως ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε προβλήματα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Καρλίτος απείλησε ξανά στο 19ο λεπτό, με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, δείχνοντας ότι ο Ατρόμητος είχε μπει αποφασιστικά στο παιχνίδι. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, με την πρώτη καλή του στιγμή να έρχεται μόλις στο 44ο λεπτό, όταν ο Σβαμπ επιχείρησε ένα πλασέ από πλάγια αριστερά, το οποίο όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παρά τη μέτρια εμφάνιση των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+1’, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια και το γύρισμα του Σορετίρε από τα αριστερά, με το σουτ του Σέρβου να κοντράρει στον Τσακμάκη και να επιστρέφει στον ίδιο, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις μέχρι το 66ο λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς σημείωσε δεύτερο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR λόγω φάουλ του Μπάμπα στην αρχή της φάσης. Παρά την πίεση του Ατρομήτου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού και φαινόταν να διαχειρίζεται άνετα το προβάδισμά του.

Ωστόσο, στο 82ο λεπτό, ο Κοσέλεφ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Καμαρά, αλλά αμέσως μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Οτο σε σέντρα του Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 85’, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90’, ο Καμαρά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια του Ατρομήτου και την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ, λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ με το τελικό 1-2.

Ο διαιτητής Σπύρος Ζαμπαλάς έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπακού, Ουάρντα και Μπάμπα, Οτο, Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Μούντες, Μπόρσον, Τσακμάκης, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονζάλες (66’ Φαν Βέερτ), Μπακού (74’ Γιουμπιτάνα), Μίχορλ, Ουάρντα, Καρλίτος (66’ Βρακάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73’ Καμαρά), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (73’ Μουργκ), Τσάλοφ (73’ Τισουνταλί).