Με ”πύραυλο” καμπύλης τροχιάς από τον Jordi Gomez από τα 52 μέτρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε σπουδαίο βαθμό αξίας €166,000

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο «Τοφίκ Μαχράμοφ», όπου η Ομόνοια φιλοξενήθηκε από την Καραμπάχ και πήρε την ισοπαλία με σκορ 2-2. Η προσπάθεια των «πρασίνων» ήταν πολύ δύσκολη, αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με τον Ντούρις στο 43′ ήρθε στο 49′ η ισοφάριση και στο 66′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κίκο. Η Καραμπάχ προηγήθηκε στο 88′ και ο Γκόμεθ έγραψε τον επίλογο με ένα πανέμορφο γκολ, αφού νίκησε τον Μαγκομεντάλιεφ από τα 53 μέτρα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Καραμπάχ θέλησε να πιέσει την Ομόνοια και κράτησε την μπάλα. Οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας είχαν για ένα πεντάλεπτο την κυριαρχία στην κατοχή, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Ουζόχο. Η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό με την πάροδο του χρόνου και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Τόσο η Ομόνοια αλλά και η Καραμπάχ, είχαν καλές ευκαιρίες με τον Ουζόχο να είναι σταθερός και να μην επιτρέπει παραβίαση της εστίας του σε ορισμένες περιπτώσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Καραμπάχ, ήταν η κεφαλιά του Όζομπιτς στο 37ο λεπτό. Στο 42′ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπαϊράμοφ έπειτα από κεφαλιά του Παναγιώτου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουζόχο και έγραψε το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια άτυχη στιγμή για την Ομόνοια και τον Πάρη Ψάλτη. Σε εκτέλεση κόρνερ του Όζομπιτς, ο ακραίος αμυντικός των «πράσινων» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-1. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 1-2. Ο Λοΐζου που αντικατέστησε τον Μποτεάκ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά ο Μαγκομεντάλιεφ αντέδρασε σωτήρια. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ και στην εξέλιξή της ο Ντούρις έκανε ωραίο γυριστό σουτ το οποίο απομάκρυνε ο Αντράντε πάνω στη γραμμή.

Στο 64′ ο βοηθός ακύρωσε γκολ της Καραμπάχ και δύο λεπτά αργότερα ο Κίκο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ. Στη φάση του τέρματος υπήρχε παίκτης που εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Ουζόχο, ενώ στο φάουλ που έκανε ο Κίκο η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή αφού το μαρκάρισμα ήταν σκληρό. Η Καραμπάχ άσκησε πίεση θέλοντας να σημειώσει το δεύτερο γκολ, ωστόσο η Ομόνοια δημιούργησε τις προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Ωστόσο, ο Κακουλλής που βρέθηκε σε θέση βολής έκανε δύο άστοχα τελειώματα και δεν κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο γκολ.

Το φινάλε στο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό. Η Καραμπάχ βρήκε ακόμα ένα γκολ με δόση τύχης, αφού στο σουτ του Αντράντε η μπάλα χτύπησε στον Γκόμεθ και κατέληξε στο δίχτυα για το 2-1 στο 88ο λεπτό

Kαι φθάνουμε στο 90′ οπου ειχαμε την γκολάρα που ίσως αναδειχθεί το γκολ της διοργάνωσης, ο  Γκόμεθ πήρε τη… ρεβάνς για την άτυχη στιγμή που είχε στο γκολ της Καραμπάχ. Αφού πήρε την μπάλα από τον Κακουλλή, είδε εκτός εστίας τον Μαγκομεντάλιεφ και έκανε το σουτ από τα 53 μέτρα!!!! και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μια νίκη που περαν της ψυχολογικής σημασίας βαζει στα ταμεία των Πρασίνων €166,000

Καραμπάχ: Μαγκομεντάλιεφ, Μετνβέντεφ, Μεδίνα, Χουσεΐνοφ, Μπαϊράμοφ, Γκαράγιεφ, Αντράντε, Όζομπιτς, Κάντι, Ζουμπίρ, Γουάντζι (67′ Σεϊντάεφ).

Ομόνοια: Παναγιώτου, Λανγκ, Κίκο, Ψάλτης, Ασημένος (63′ Γκόμεθ), Χαραλάμπους (63′ Ντίσκερουντ), Μποτεάκ (46′ Λοΐζου), Ζαχαρίου (79′ Χούμποτσαν), Κακουλλής, Ντούρις (67′ Λέτσιακς).

Σκόρερ: 49’ Ψάλτης αυτ., 88’ Αντράντε / 43’ Ντούρις, 90’ Γκόμεθ

Κίτρινες: Κάντι, Μπαϊράμοφ / Ντούρις, Ντίσκερουντ, Ψάλτης

Κόκκινες: Κίκο (2η κίτρινη)

Διαιτητές: Μόρτεν Κροκ (Νιλς Χόεκ, Στέφεν Μπεκ Μπράμσεν)