Με την ποιότητα Mbappé και Messi η Paris Saint Germain υπόταξε και την RB Leipzig

Όταν στη βασική ενδεκάδα υπάρχουν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ, δεν χρειάζεται μια ομάδα να πιάνει κορυφαία απόδοση για να παίρνει αυτό που θέλει, καθώς αρκούν μερικά λεπτά μαγείας ή ξεσπάσματος για να γίνει η δουλειά.

Αυτό έγινε και στο «Παρκ ντε Πρενς», καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έθελξε τα πλήθη με την απόδοσή της (το αντίθετο…), αλλά το δίδυμο που έχει την τύχη να διαχειρίζεται ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο φρόντισε να χαρίσει τη νίκη στους Γάλλους επί της Λειψίας με 3-2.

Οι Γερμανοί ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχοι, κατάφεραν να προηγηθούν παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τα λάθη και οι στιγμιαίες αδυναμίες δεν συγχωρούνται.

Μόλις στο 9’ ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν σε φάση αντεπίθεσης έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και με ένα πανέξυπνο τελείωμα δεν άφησε περιθώριο ελπίδας στον αντίπαλο γκολκίπερ, Γκουλάσι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Κατόπιν προέκυψε μια υπερβολική χαλάρωση για τους Παριζιάνους. Η Λειψία που δεν είχε τίποτα απολύτως να χάσει, ειδικά από τη στιγμή που είχε μείνει πίσω στο σκορ, άρχισε να επιτίθεται και βρήκε γρήγορα την ισοφάριση με τον Αντρέ Σίλβα, που εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ανχελίνιο στο 28’ της αναμέτρησης.

Αυτή η χαλάρωση συνεχίστηκε, η Λειψία ήταν αυτή που απειλούσε όλο και περισσότερο και τελικά δικαιώθηκε στο 57’, όταν και πάλι ο Ανχελίνιο βρήκε με εκπληκτική σέντρα τον Μουκελέ, που με ωραίο πλασέ υπέγραψε την –προσωρινή όπως αποδείχθηκε- ανατροπή του σκορ.

Με τα πράγματα να είναι… ζόρικα, η Παρί Σεν Ζερμέν άρχισε να ανεβάζει στροφές με τη Λειψία να κάνει τελικά το δώρο στους γηπεδούχους. Ο Άνταμς έκανε την πάσα στον Εμπαπέ, εκείνος βρήκε τον Λιονέλ Μέσι που με διπλή προσπάθεια κατάφερε να ισοφαρίσει στο 67’.

Το γήπεδο είχε πλέον… γείρει προς την εστία του Γκουλάσι και ο Σιμακάν έκανε το νέο λάθος να σπρώξει λίγο παραπάνω τον Εμπαπέ μέσα στην περιοχή. Ο Μέσι ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης κατόπιν και θέλησης του Γάλλου επιθετικού και με εκτέλεση… Πανένκα η Παρί πήρε το προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Αργεντινού.

Οι Γάλλοι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν και το 4-2 με νέο πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις ο Χακίμι, αλλά ο Εμπαπέ που ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Κλαμπ Μπριζ-Μάντσεστερ Σίτι 1-5
(81’ Βανάκεν – 30’ Κανσέλο, 43’ πεν., 84’ Μαχρέζ, 53’ Γουόκερ, 67’ Πάλμερ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λειψία 3-2
(9′ Εμπαπέ, 67′, 74′ πεν. Μέσι – 28′ Αντρέ Σίλβα, 57′ Μουκελέ)

Η βαθμολογία

1.Παρί Σεν Ζερμέν 7 (6-3)
2.Μάντσεστερ Σίτι 6 (11-6)
3.Κλαμπ Μπριζ 4 (4-7)
4.Λειψία 0 (6-11)

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής:

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

Μάντσεστερ Σίτι-Κλαμπ Μπριζ 22:00
Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν 22:00