Νέα βαριά ήττα για την Εθνική Κύπρου κάτι που έγινε πλέον συνήθεια

Εκτο παιγνίδι για την Εθνική μας για τα προκριματικά του EURO 2024 και έκτη ήττα, από τη Νορβηγία στο ΑΕΚ Αρένα με 0-4. Καλύτεροι οι Νορβηγοί από την Εθνική μας, δίκαια πήραν τη νίκη. Το πρώτο τέρμα πέτυχε ο Σόρλοθ στο 33’ με σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπάει στον Γκόγκιτς και να αλλάζει πορεία.

Το δεύτερο γκολ από τον Χάαλαντ στο 65’ με ένα σουτ «δυναμίτη» μέσα από την περιοχή και το τρίτο ο ίδιος παίκτης στο 72’ με κοντινή κεφαλιά. Το τέταρτο πέτυχε με πλασέ από κοντά ο Αουρσενς.

Μετά το αποτέλεσμα, η Εθνική μας παραμένει στον πάτο του ομίλου με μηδέν βαθμούς μετά από έξι αγώνες.

Μπορεί επιθετικά να μην έκανε κάτι σπουδαίο, όμως αμυντικά η Κύπρος στεκόταν καλά απέναντι στους Νορβηγούς.

Μάλιστα, μ’ εξαίρεση μία κεφαλιά του Χάαλαντ στο 19’, όταν και ο Μολ σταμάτησε τον επιθετικό της Σίτι, αλλά και μία κεφαλιά του Σέρλοθ που… πέρασε μόλις άουτ, δύο λεπτά αργότερα, η Εθνική μας δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα.

Δεν έφτανε, ωστόσο, η προσπάθεια, αφού δεν είχε την τύχη μαζί της στο 33’, όταν ο Σέρλοθ έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Γκόγκιτς και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Μολ. Ετσι με αυτό τον τρόπο η Νορβηγία άνοιξε το σκορ και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να είναι ανώτεροι, ανέβασαν στροφές και καθάρισαν το παιχνίδι. Αφού απείλησαν την εστία του Μολ με τον Μπέργκε στο 59’, όταν και ο κίπερ της Εθνικής έδιωξε εντυπωσιακά, έξι λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Εκτελέστηκε κόρνερ από αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στο Χάαλαντ, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Μάλιστα, στο 72’ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό δέκα λεπτά αργότερα ο Αουρσνες από κοντά έκανε το 4-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Ανδρέου, Κυπριανού, Καρώ, Γκόγκιτς, Κυριάκου (55’ Σπόλιαριτς), Κορέια, Χαραλάμπους (60’ Πηλέας), Κούσουλος (78’ Γαβριήλ), Κάστανος (78’ Κορρέα), Κακουλλής (55’ Ηλία).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Ρίερσον, Αγιερ, Οστιγκαρντ, Mέλι, Οντεργκαντ (77’ Θόρτσβεντ), Μπέργκε, Αουρσνες (87’ Φιν), Σολμπάκεν (63’ Μπομπ), Χάαλαντ (77’ Λάρσεν), Σέρλοθ (63’ Νούσα).