Νίκη γοήτρου για την ΠΑΦΟΣ F.C. επί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Οι δύο ομάδες μένουν εκτός Ευρωπης

Τέλος αγώνα στο «Στέλιος Κυριακίδης” η ΠΑΦΟΣ F.C. νίκησε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με 2-1.

Οριστικά και οι δύο ομάδες μένουν εκτός Ευρώπης αφού το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ δεν ήταν βολικό όποια ομάδα και να κερδίζε.

Ο αγώνας ξεκίνησε  με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Οι Παφιτες κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Ένα γκολ που ήλθε στο 19′ λεπτό από τον Abdurahimi, όμως μετά από έλεγχο του VAR σωστά δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ έφυγε από θέση offside.

Οι «Γαλάζιοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία της Παφιακής ομάδας και κατάφεραν να προηγηθούν  με 0-1 με γκολ του Πίττα στο 35′ λεπτό. Ο βοηθός σήκωσε σημαία για offside, όμως μετά από έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε αφού ο σκόρερ έφυγε από κανονική θέση.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη το Β’ ημιχρόνου η ομάδα της Πάφου ανέβασε ρυθμούς όμως δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εστία του Δημητρίου.

Στο 57′ λεπτό ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, αφού ο Iliev αποβλήθηκε με 2η κίτρινη καρτα.

Η ομάδα της Λεμεσού έγινε ιδιαίτερα προσεκτική στην ανασταλτική της συμπεριφορά αφού με παίκτη λιγότερο ήξερε ότι θα δεχόταν πίεση από την ομάδα της Πάφου.

Εν τω μεταξύ στο γύρω στο 58′ λεπτό του αγώνα όταν έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ είχε πετύχει το 0-2 στο ΓΣΠ, όλοι γνώριζαν ότι οι δύο μονομάχοι θα έμεναν οριστικά εκτός Ευρώπης και απλά το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα θα ήταν σημαντικό μόνο για λόγους γοήτρου.

Στο 84′ λεπτό ο Abdurahimi με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε σημαία για offside, όμως το VAR έκρινε ότι γκολ έπρεπε να μετρήσει. Από την επαναληψη της φάσης φαίνεται ότι ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

Στο 90′ + 5′ ο Bruno Felipe πέτυχε το 2-1 για την ολική ανατροπή. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε στο 90′ + 7′ λεπτό με 2η κίτρινη κάρτα.

Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του αγώνα οι Φυγάδες στην Ανατολική κερκίδα χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΛΛΩΝΑ για την εκπληκτική πορεία στα Play off , έχοντας όμως μια πίκρα αφού για λεπτομέρειες έχασαν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το θερμό χειροκρότημα έλαβαν και οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΦΟΣ F.C. από τους οπαδούς τους στην Δυτική.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Πάφου τερμάτισε στην 4η θέση με 63 βαθμούς και η ομάδα της Λεμεσού τερμάτισε στην 5η θέση με 62 βαθμούς.