Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τη Γερμανία που θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής

Για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ η Γερμανία δεν καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων. Είναι από εκείνες τις βραδιές που απλά θα θυμάσαι για χρόνια, όπως σίγουρα θα θυμάται και η Στεφανί Φραπάρ,η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ορίστηκε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γερμανία με μπροστάρη τον Χάβερτς που πέτυχε δύο γκολ επικράτησε 4-2 της Κόστα Ρίκα, αλλά μέσα σε 142 δευτερόλεπτα η Ιαπωνία πέτυχε 2 γκολ, νίκησε την Ισπανία στο άλλο ματς του ομίλου και η ομάδα του Φλικ αποχαιρέτησε πρόωρα το Κατάρ.

Χωρίς να εντυπωσιάσει στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, καθώς βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Γκνάμπρι στο 10ο λεπτό. Ο Ράουμ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο άσος της Μπάγερν πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0. Η Κόστα Ρίκα έπαιξε πολύ παθητικά και με φόβο για τον αντίπαλο και ουσιαστικά απείλησε μόνο μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, στο 43ο λεπτό, όταν ο Φούλερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, όμως ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ.

Η Κόστα Ρίκα, κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη της προσπάθεια στην επανάληψη. Έγινε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κάμπελ πήρε την πρώτη κεφαλιά, απέκρουσε ο Νόιερ και ο Τεχέδα με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε. Αυτό το γκολ της έδωσε ώθηση και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με το 2-1 που πέτυχε ο Χουάν Πάμπλο Βάργκας στο 70ο λεπτό, πανηγυρισμοί που κράτησαν μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 73΄ισοφάρισε σε 2-2 ο Κάι Χάβερτς, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή πριν από έξι λεπτά. O Moυσιάλα στη συνέχεια είχε δοκάρι (το 2ο στη βραδιά), αλλά ο άσος της Τσελσι, ο Χάβερτς αποδείχτηκε κομβικός με το 2ο προσωπικό τέρμα που πέτυχε στο 85ο λεπτό με προβολή.

H Γερμανία προσδοκούσε πλέον να πετύχει ένα γκολ η Ισπανία απέναντι στην Ιαπωνία στο άλλο ματς του ομίλου, ώστε να ανέβει εκείνη στη δεύτερη θέση. Στο τέλος της αναμέτρησης μάλιστα, μία άλλη αλλαγή του Φλικ, ο Νίκλας Φίλκρουγκ, έγραψε το τελικό 4-2, η Ισπανία όμως δεν σκόραρε και τα “πάντσερ” αποκλείστηκαν.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Φούλερ (74’ Μπενέτ), Ντουάρτε, Γουότσον, Βάργκας, Οβιέδο (90’ Γουίλσον), Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Μπόρζες, Τεχέδα (90’ Κοντρέρας), Κάμπελ, Βενεγκας (74’ Ματαρίτα)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε (90’ Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Γκουντογκάν (55’ Φούλκρουγκ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (67’ Χάβερτς)