Ντέρμπι τριπλής παραλλαγής μεταξύ των δύο περσινών τιτλούχων ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Εδώ στο γερασμένο Τσίρειο Στάδιο με επιτρεπόμενη χωρητικότητα στο 50% για τα άνω διαζώματα, αφού όπως είναι γνωστό όταν πρόκειται για αγώνα ποδοσφαίρου οι κερκίδες είναι επικίνδυνες αλλά όταν πρόκειται για συναυλία τραγουδιστή η χωρητικότητα παραμένει στο 100% αφού αιφνιδίως οι κερκίδες είναι ακίνδυνες. Πρόκειται φυσικά για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ φαινόμενο της Πολιτικής Μηχανικής και πρέπει να εξεταστεί από ξένα Πανεπιστήμια Πολιτικής Μηχανικής.

Πίσω στα ποδοσφαιρικά σε λίγο ξεκινά το ντέρμπι μεταξύ του περσινού Πρωταθλητή ΑΠΟΛΛΩΝΑ και της περσινής Κυπελλούχου ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 12 Αυγούστου για τον θεσμό του Super Cup, και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κατέκτησαν οι ‘’Γαλάζιοι’’ με νίκη 2-0 επί των ‘’Πρασίνων’’.

Φυσικά σήμερα είναι ένα άλλο παιγνίδι με διαφορετική φιλοσοφία και αγωνιστική κατάσταση από τις δύο ομάδες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έρχεται στο Τσίρειο αποφασισμένη να αποδείξει ότι το άσχημο αποτέλεσμα με την Sheriff Tiraspol ήταν μια κακή παρένθεση και θέλει ταυτοχρόνως να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ. Εκτος αποστολής ο τραυματίας Κακουλλής, ο ανετιμος Matavz και ο τιμωρημένος Παναγιώτου.

Από την άλλη ο γηπεδούχος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες στην αρχή του Πρωταθλήματος, αλλά και από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα που δεν επιθυμούσε κόντρα στην Vanduz και θέλει να δώσει συνέχεια στο απόλυτο στο Πρωτάθλημα και να ξεχάσει την ”χλωμή” εμφάνιση στο Rheinpark Stadion’’ για να παραμείνει στην κορυφή, αλλα ταυτόχρονα να αρχίσει να δημιουργεί και μία απόσταση από τον σημερινό αντίπαλο. Εκτος αποστολής οι τραυματίες Henty, Diguiny, Va και Dabo. Σημειώνουμε ότι σε 3 αγώνες οι ‘’Γαλάζιοι’’ διατηρούν ανέπαφη την εστία τους.

Στους τελευταίους 20 αγωνες ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέτυχε 15 νίκες, 4 αγωνες έληξαν ισόπαλοι και η ΟΜΟΝΟΙΑ κερδισε μολις 1 αγωνα.

Αναμένουμε λοιπόν ενα πολυ ενδιαφερον αγώνα αφου η προϊστορία λέει οτι όταν αγωνίζονται αυτές οι δύο ομάδες έχουμε συναρπαστικούς αγώνες.

Οι δύο προπονητές David Catala και Neil Lennon έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους, έτοιμοι να δώσουν και τη δική τους ‘’μάχη’’ του πάγκου στη διαχείριση των δεδομένων του αγώνα όπως εξελίσσεται.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς.