Ξεπέρασε τον αποκλεισμό και μπήκε με το δεξί στο Πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Χαρακτήρα έδειξε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα. Η «Ενωση» άφησε πίσω της τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Νόα και μπήκε με το δεξί στη Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 3-0 στο «ΟΠΑΠ Αρένα».

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν καλή εικόνα και παρουσιάστηκαν… μεταμορφωμένοι σε σχέση με τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Βρήκαν δύο γρήγορα γκολ, είχαν το γνωστό επιθετικό τους πρόσωπο με ασφυκτικό πρέσινγκ και δεν επέτρεψαν στους Κρητικούς να τους απειλήσουν, φτάνοντας δίκαια στο τρίποντο.

Με τη σέντρα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έδειξαν τις προθέσεις τους. Είχαν σημαντική ευκαιρία στο 5’ μετά από μπαλιά του Σιμάνσκι και ωραία ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, του οποίου το σουτ όμως έφυγε ελάχιστα έξω. Η ΑΕΚ είχε ρυθμό και στο 9’ έχασε διπλή ευκαιρία να βρει το γκολ με κεφαλιά του Πινέδα και ενέργεια του Αμραμπατ. Στο 11’ ο Λιούμπισιτς βρήκε τον Μαροκινό, αυτός μοίρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Λιβάι με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν οι παίκτες του ΟΦΗ από το γκολ και στο 14’ ο Σιμάνσκι έκανε μια βαθιά μπαλιά, ο Πήλιος πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε για το 2-0. Τα δύο γρήγορα γκολ είχαν ουσιαστικά… ξεκλειδώσει την «Ενωση» που κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα εντός αγωνιστικού χώρου, τη στιγμή που οι Κρητικοί ουσιαστικά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Θα μπορούσαν οι γηπεδούχοι να έχουν βρει και ένα δεύτερο γκολ, έχασαν ευκαιρίες, όμως το 2-0 παρέμεινε.

Το τέμπο δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον «Δικέφαλο» να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Στο 52’ φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Πήλιο, ενώ στο 56’ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, με προβολή του Αποστολάκη σε ενέργεια του Ριέρα που όμως έβγαλε σε κόρνερ ο Στρακόσα. Οχι βέβαια ότι άλλαξε κάτι από εκεί και πέρα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και εν τέλει στο 83ο λεπτό βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Πήλιο, αυτός γύρισε στον Τσούμπερ που με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Ακολούθησε μια χαμένη ευκαιρία του Σιμάνσκι μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Λαμέλα, ενώ στο 92’ το μονοκόμματο του Περέιρα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια, με το 3-0 να διατηρείται.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (66’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66’ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (80’ Μάνταλος), Αμραμπατ, Κοϊτά (80’ Περέιρα), Γκαρσία (66’ Τσούμπερ).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (81’ Γιουνγκ), Καραχάλιος (63’ Χιμένεθ), Γκαγέγος (81’ Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64’ Αμπάντα), Νους (55’ Αποστολάκης), Ισέκα.