Ο ΑΠΟΕΛ πανέτοιμος θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στη ‘’Ghelamco Arena’’ κόντρα στη KAA Gent

Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε ψες την προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα των play off του Conference League όπου απόψε (21:00)  τον περιμένει στην «Ghelamco Arena » μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην πολύ ισχυρή KAA Gent.

Στην Κύπρο παρέμειναν οι τραυματίες Γουίλσον, Κρέσπο και Σαρφό (έτσι κι αλλιώς δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε χώρες της Ζώνης Σένγκεν) τους οποίους η ομάδα θα στερηθεί σε ένα κρίσιμης σημασίας παιχνίδι.

Στόχος της ομάδας του Sa Pinto είναι να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που θα οδηγήσει την υπόθεση πρόκριση στην Κύπρο και το ΓΣΠ. Το αρνητικό με τα play off είναι ότι ο ηττημένος αποκλείεται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πάει σπίτι του, σε αντίθεση με τους χαμένους των play off του Champions League και Europa League οι οποίοι συνεχίζουν σε ομίλους της πιό κατω κατηγορίας.

Εκ των πραγμάτων η KAA Gent είναι το φαβορί, καθώς υπερέχει του ΑΠΟΕΛ σχεδόν σε όλους τους τομείς. Θες να το πάρεις οικονομικά, θες να το πάρει από πλευράς ρόστερ, οι Βέλγοι έχουν το πάνω χέρι. Ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν πλούσια ιστορία στην Ευρώπη με προκρίσεις πάνω σε αντιπάλους ακριβώς σαν την Gent και θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος για να πάρουν ένα θετικο αποτέλεσμα για να αφήσουν ανοικτή την πρόκριση στο ΓΣΠ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το μεγάλο στοίχημα του Sa Pinto είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οι Βέλγοι στη φετινή σεζόν μετρούν 25 τέρματα σε 8 αγώνες και με παίκτες όπως ο Ορμπάν και ο Κάιπερς, μοιάζουν παντοδύναμοι επιθετικά. Γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Αλληλοκαλύψεις, τρεξίματα και επιθετική άμυνα.

Η KAA Gent έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και σε 8 παιχνίδια μέχρι στιγμής έχει πετύχει 25 τέρματα.

Τα 16 από αυτά τα τέρματα ήρθαν από δυο ποδοσφαιριστές, τον Γκιφτ Ορμπάν και του Χιούγκο Κάιπερς. Δυο επιθετικοί που χρειάζονται προσοχή, οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν την κάθε ευκαιρία σε τέρμα. Δεν είναι τυχαίο πως απ’ τη μια η Tottenham θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Ορμπάν, ενώ απ’ την άλλη η Bologna προσφέρει πέραν των 10 εκατομμυρίων για τον Κάιπερς.