Ο Παναθηναϊκός άλωσε το ”Γ.Καραϊσκάκης” ρίχνοντας τριάρα με ανατροπή (στιγμιότυπα)

Με δύο Ελληνικά γκολ, αυτά του Φώτη Ιωαννίδη κι ένα του Τάσου Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-3 τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των play off  και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν με υποδειγματικές αντεπιθέσεις να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν δίκαια στην επικράτηση. Κορυφαίοι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν οι δύο σκόρερ και ο Μπερνάρ. Από την άλλη οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν το προβάδισμα που πήραν στο σκορ με ένα έξοχο γκολ του Ποντένσε και με τεράστια κενά στην άμυνά τους γνώρισαν την ήττα που τους έριξε στην τέταρτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Το πρώτο σουτ στο ντέρμπι έγινε στο 2’ από πλευράς Παναθηναϊκού με τον Ιωαννίδη για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντραγκόφσκι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι του και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια των «πράσινων» πήρε ο Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός έγινε επικίνδυνος στο 13’ όταν ο Παλάσιος «έκοψε» την μπάλα μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών στον Ιωαννίδη που έκανε το σουτ για να κοντράρει η μπάλα και να φύγει σε κόρνερ. Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο ζωηρός επιθετικά, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 24’ όταν ο Ποντένσε ελίχθηκε μέσα στην περιοχή των «πράσινων» και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στον… ουρανό των διχτύων του Λοντίγκιν για το 1-0. Ο Ποντένσε δοκίμασε το πόδι του και στο 30’ από μακρινή απόσταση για να μπλοκάρει ο Λοντίγκιν. Σταδιακά οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιχείρησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως οι Πειραιώτες έδειχναν καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός πέτυχε να ισοφαρίσει στο 41’ σε μα φάση που ξεκίνησε από την πάσα του Ιωαννίδη προς τον Μπερνάρ που μπήκε στην περιοχή των «ερυθρολεύκων» και πλάσαρε προ του Πασχαλάκη. Η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά πρόλαβε να την απομακρύνει ο Εσε για να καταλήξει όμως αυτή στον Μπακασέτα που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Ο Ολυμπιακός έχασε  τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν ο Ορτέγκα έκανε το γύρισμα την περιοχή του Παναθηναϊκού για να έρθει ο Ναβάρο και να πλασάρει από πολύ κοντά ελάχιστα άουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Πειραιώτες στο επόμενο λεπτό των καθυστερήσεων βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι «πράσινοι» βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση για να κάνει το δυνατό σουτ ο Μπακασέτας, τον Πασχαλάκη να αποκρούει και τον Ιωαννίδη που καιροφυλακτούσε να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (46’) οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρμο πάνω στον Παλάσιος, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γερμανός Ντάνιελ Σλάγκερ, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει από νωρίς στην επανάληψη για να φέρει το ματς στα ίσια όμως αυτός που πλησίασε στο γκολ ήταν ο Παναθηναϊκός στο 56’ μ’ ένα σουτ του Μπακασέτα από καλή θέση που πέρασε άουτ. Στο 60’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα σουτ με τον Ελ Κααμπί που έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ήταν πιο ουσιαστικός και στο 70’ έφτασε στην επίτευξη και τρίτου γκολ όταν σε ακόμη μία θαυμάσια αντεπίθεση των παικτών του ο Μπερνάρ τροφοδότησε μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών τον Ιωαννίδη που με ψύχραιμο σουτ διαμόρφωσε το 1-3. Οι «ερυθρόλευκοι»  δεν είχαν τις δυνάμεις, αλλά ούτε και τις ιδέες για να «απαντήσουν» και γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα στο γήπεδό τους μετά απ΄ αυτή από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Κόνφερενς Λιγκ.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι: Ναβάρο, Ποντένσε, Μλαντένοβιτς, Τσικίνιο, Κάρμο, Ελ Αραμπί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε (80’ Ιμπόρα), Ορτα (60’ Τσικίνιο), Μασούρας (60’ Φορτούνης), Ποντένσε (80’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (73’ Μαντσίνι), Παλάσιος (76’ Ούγκο), Μπερνάρ (83’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83’ Σπόραρ).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: