Ο Παναιτωλικός φρέναρε τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Ενας νευρικός και ασύνδετος Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «»Γ. Καραϊσκάκης γνωρίζοντας την πρώτου βαθμολογική απώλεια στο εφετινό πρωτάθλημα μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να διασπάσουν την μαζική άμυνα των Αγρινιωτών που πανηγύρισαν στο φινάλε της αναμέτρησης τον πρώτο βαθμό της ιστορίας τους ως φιλοξενούμενοι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία του ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ απέναντι στους Αγρινιώτες που «κατέβηκαν» με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Πάντως οι Παναιτωλικός είχε μια καλή στιγμή στο 11’ όταν ο Μαυρίας μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά έκανε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο γκολ στο 20’ με τον Εσε να κάνει τη σέντρα σουτ και τον Βέλντε να μην μπορεί με προβολή από το σημείο το πέναλτι να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 23’ ο Εσε επιχείρησε  ένα σουτ εκτός περιοχής για να μπλοκάρει ην μπάλα ο Τσάβες. Οσο το πρώτο ημίχρονο πλησίαζε προς την ολοκλήρωσή του η πίεση των «ερυθρολεύκων» μεγάλωνε και 39′ ο Στάμενιτς έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Ελ Κααμπί.

Οι Αγρινιώτες απείλησαν και στο 40’ όταν μετά από πάσα του Μπουζούκη, ο Μαυρίας έπιασε το διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ο Παναιτωλικός είχε κι άλλη φάση στο 43΄με μια κεφαλιά του Μπουζούκη που πέρασε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ με τον Βέλντε που μπλόκαρε ο Τσάβες.

O Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 57’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μετά από λάθος γύρισμα του Μλάντεν προς τον Τσάβες, ο Ελ Κααμπί μπήκε στη φάση κι αφού πέρασε και τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού πλάσαρε σε κενή εστία. Ωστόσο ο Μλάντεν πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. Ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα έκανε στο 62’ τετραπλή αλλαγή ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κάρμο, Γουίλαν, Ολιβέιρα και Γιάρεμτσουκ αντί των Πιρόλα, Τσικίνιο, Στάμενιτς και Βέλντε. Στο 73’ οι Πειραιώτες απείλησαν μ΄ ένα σουτ του Ροντινέι από τον άξονα που εξουδετέρωσε ο Τσάβες ενώ στο 86’ ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τσάβες.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά από κοντά μετά τη σέντρα το Κάρμο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση για τον Ολυμπιακό προκειμένου να πάρει το «τρίποντο».

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Μαυρίας και Λιάβας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (82’ Κοστίνια), Ντόη, Πιρόλα (62’ Κάρμο), Ορτέγκα, Στάμενιτς (62’ Ολιβέιρα), Εσε, Ζέλσον, Τσικίνιο (62΄Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (62΄Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (76΄Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεθ, Μπουζούκης (76’ Κουρί), Μπελεβώνης (69’ Λουίς Μιγκέλ), Ντίαζ (62΄Εστράδα), Λομόνακο (76’ Μαΐντεβατς).